Nu-i mai zic în nici un fel altfel, asta e, o lavă de ciocolatăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă. Multă ciocolată, bună ciocolată, caloricioasă ciocolată, dar ridicătoare de moral, așa că ... cine mai stă să numere caloriile? De mâine la dietă, oricum :))
Eu am preluat oarecum o rețetă găsită pe undeva, după ce am studiat îndelung problema și am ajuns la următoarele ingrediente finale. Vreo 230g de ciocolată (un amestec de cioco neagră și un sfert albă, că asta aveam pe aici), 115g unt - pe care le-am topit pe foc mic (puteți face la bain marie), apoi am adăugat pe rând, 1 linguriță extract de vanilie, un vârf de cuțit cu sare, 4 linguri de zahăr brut, 3 linguri de făină și pe rând, amestecând cu mare artă și precizie și dârzenie, 4 ouă. Repet, am amestecat pe rând ouăle, cu mare energie și destul de rapid, în teama de a nu-mi ieși o omletă, având în vedere faptul că era cald amestecul de cioco și unt. Am uns cu unt din belșug niște cești de cafea mai micuțe, vreo 2 boluri ramekin (din cele de souffle) și mai aveam și 2 forme de brioșe de silicon, le-am pudrat cu cacao și am pus compoziție până la jumătate, în unele am pus o bucățică de cioco albă, în unele dulceață de cireșe amare, apoi am completat cu compoziție. Am pus formele umplute într-o tavă, am dat tava la cuptorul preîncălzit și le-am lăsat vreo 10-15 minute. Pentru că nu am fost atentă, focul a fost prea mic la început, așa că l-am dat mai tare și am cam uitat să mă uit la ceas și pentru că formele nu au fost la fel de mari,așa că o să vedeți că la cele mai mari a ieșit miezul acela super zemos, la cele mici nu prea, dar oricum, au ieșit toate într-un mare fel. Data viitoare voi fi mai atentă și cu siguranță vor ieși și mai faine. Dar eu una sunt mulțumită și cu astea, o să le fac celor fără zeamă multă în mijloc un sos de fructe de pădure și am rezolvat problema. Oricum, eu le-aș mânca acum pe toate, dar nu vreau să intru în comă hiperglicemică, așa că mănânc numai una. Restul le donez dacă sunt doritori. :D
Poftă bună!
Așa, din avion o poză cu toate, abia scoase din cuptor |
Comentarii
Trimiteți un comentariu