Ce faci când mai dai greș cu o rețetă? :)) Daaaa, nu vă mirați, doar v-am zis la chocolate lava ce mi s-a întâmplat, nu? Nu că nu ar fi fost bune și așa prăjiturelele fără lavă la mijloc, daaaaar .... M-am mai gândit și am zis că merge să încerc și altceva, să văd cum iese. Și a ieșit. Ta naaaaaaa! Un sos de zmeură (ultima punguță de la congelator) din zmeură pusă pe foc cu 2 linguri de zahăr vanilat și un strop de extract de vanilie, scăzut puțin și apoi cu o țâră de mentă de decor. Pam, pam! Bună, bună combinația de zmeură cu cioco. :P
Când mă gândesc la gogoși, invariabil îmi aduc aminte de gogoșile făcute de mamaia mea, întotdeauna într-o cantitate impresionantă (vreo 2 ligheane mari, în care făcea toamna și gemul de prune), ninse cu zahăr pudră, simple sau umplute cu dulceață sau creme felurite, una mai delicioasă decât cealaltă. Nu m-am încumetat să fac până acum gogoși nu din neștiință sau lene, ci doar pentru că acum, deși pofta mă mai încolțește, nu mă încântă ideea de baie de ulei, deși n-ar fi așa o tragedie dacă m-aș rezuma și eu ca omul la 1-2 bucăți (mda, s-o credă mutu' că aș putea să mă mai opresc :)) ). Și apoi nici drojdie n-am mai folosit de multă vreme (cred că se face mai bine de un an), așa că am tot amânat momentul, am găsit substitute ( gogoșelele astea chiar au fost gustoase și rapid de preparat) și tot n-am făcut (de cumpărat nici măcar nu m-am gândit, căci sunt tare mofturoasă la chestiile provenite din bucătăriile stradale). Dar într-un final mi-am luat inima în dinți și am făc
Comentarii
Trimiteți un comentariu