Nu m-am gândit la ceva anume când am făcut rețeta asta, vroiam doar să fie ceva cu maia, să fie și dulce, de Moș Nicolae mi-a mai venit apoi în gând. Căci nu îl putem aștepta pe Moșu' fără ceva bun, nu? Și așa au ieșit cornurile de față, rumene și grăsunici, umplute cu lucruri diverse, ce sper să vă încânte.
Ingrediente
Aluat
- 230g maia albă, hidratare 50%
- 250g lapte de cocos (eu am avut o cremă de cocos pe care am diluat-o cu apă)
- 350g făină (250g făină albă, 100g făină de secară)
- 1 linguriță sare
- 2 linguri miere
- 1/4 cană unt de cocos topit
Umplutura - rahat tăiat felii și magiun de prune cu miez de nucă.
Am amestecat maiaua cu laptele de cocos și făina și le-am lăsat cam o oră într-un vas acoperit. Am presărat apoi sarea, am adăugat miere, frământând aluatul în vas . Apoi am început să adaug cu lingura untul de cocos, împachetând în continuare aluatul circular în vas. La un moment dat, cam când înglobasem mai bine de jumătate din unt, am pus aluatul pe blatul pe care l-am uns cu unt și am făcut ceea ce se numește „slap and fold”, adică am brutalizat aluatul trântindu-l pe blat și împăturindu-l, cam ca aici. După ce am încorporat tot untul de cocos și aluatul a devenit elastic, l-am pus într-un vas uns cu puțin unt de cocos, l-am acoperit etanș și l-am dat la frigider cam 16 ore, adică până a doua zi.
Am scos aluatul a doua zi din frigider, l-am împărțit în 2 bucăți egale pe care le-am modelat sub formă de rotund și pe fiecare fintre ele le-am întins în formă rotundă, până aluatul a ajuns la o grosime de aproximativ 1/2cm. L-am tăiat în triunghiuri cu o rolă de tăiat (eu tai cercul de aluat mai întâi în cruce, apoi dintr-o parte în alta tot așa, raze, să fie cât de cât egale), am pus umplutura, le-am rulat, le-am pus în tăvile tapetate cu hârtie de copt, le-am uns cu unt de cocos topit și am acoperit tăvile cu folie. Mi-au încăput în 2 tăvi, dar aș fi putut să le pun și în 3, căci pe cele din a doua tavă le-am cam înghesuit. Am lăsat tăvile pe masa din bucătărie cam 2 ore, să mai crească.
Cam cu o oră înainte de a le coace, am încălzit cuptorul la 220 de grade C.
Am băgat tăvile la cuptor pe rând și le-am lăsat cam 20 de minute. Prima tavă am lăsat-o câteva minute mai mult și s-au rumenit puțin mai mult, dar nu m-a deranjat mult de tot. După ce s-au copt, le-am scos din cuptor pe un grătar de răcire, le-am mai uns cu puțin unt de cocos și am presărat zahăr pudră.
Am fost fericită să văd că deși aluatul meu nu a fost unul îmbogățit cu unt, ouă, lapte, au ieșit niște cornuri pufoase înăuntru, cu o coajă subțire ușor crocantă, merit pe care i-l atribui în totalitate maielei mele celei dragi, care și de data asta și-a făcut datoria.
Acum mai fac o tură de cornuri, mai mici de data asta și umplute cu ciocolată. Încă sunt la crescut, așa că abia aștept să văd cum ies. Până atunci o să-mi mai iau un corn și un pahar cu lapte, mă scuzați, la revedere!
A! Și mica felicitare pe care o vedeți în fundal este făcută de mine, căci m-am hotărât să experimentez anul acesta ceva nou, și anume felicitări de sărbători hand-made :).
A! Și mica felicitare pe care o vedeți în fundal este făcută de mine, căci m-am hotărât să experimentez anul acesta ceva nou, și anume felicitări de sărbători hand-made :).
Comentarii
Trimiteți un comentariu