Pentru că tot e sezonul, am spus să nu ratez momentul să mai fac ceva bun cu leurdă si, printre multele prăjiturici prestate, mi-am găsit ceva timp să fac și un pesto de leurdă și mi-am spus că n-ar fi rău să vă spun și vouă, că poate vreți să-l încercați. Am scos robotul din dotare și am pus la blițuit următoarele:
Ingrediente
- 3 legături leurdă, spălate, curățate, îndepărtate codițele și uscate cu prosoape de bucătărie
- 1/2 cană caju (asta am avut, poate fi înlocuit cu muguri de pin, nuci, migdale)
- 1/4 cană ulei de măsline
- 60g parmezan tăiat bucăți mici sau dat pe răzătoare
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper negru măcinat
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 2 linguri apă
Și am blițuit acolo bine, până s-au mărunțit și s-au amestecat toate aromele. La un moment dat am gustat să văd dacă mai lipsește ceva, cum nu mi s-a părut nimic nelalocul lui, l-am lăsat în pace. Am pus pesto-ul într-un borcan, am pus capacul și l-am strâns bine și l-am ținut la frigider să nu mă încurce prea mult prin bucătărie, pentru că nu l-am ținut acolo o veșnicie. Oricum, trebuie să vă bucurați de el cât e proaspăt, la frigider nu cred că ține mai mult de câteva zile, la mine n-a stat degeaba mai mult de 2 zile, oricum.
Și îl folosiți la ce vreți, pe pâine prăjită, la paste, gnocchi, în salate sau, cum l-am folosit eu ultima dată, la umplut un cartof dulce, feliat, la cuptor. Să-l mâncați sănătoși!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu