Asta este pentru cine vrea să încerce o variantă fără carne, lapte, brânză, ouă, ce ne dă văcuța nouă, numai bună pentru zilele de post. Cum a ieșit așa ceva? Păi asta aveam prin casă și era zi de post :) Paste am avut aceleași penne integrale de la Barilla, pe care le-am fiert conform instrucțiunilor. Am încins o tigaie și am pus niște ulei de susan, am călit vreo 4 căței de usturoi rapid, dar nu mult, să nu-i ard, am mai pus la călit tofu (afumat de la Inedit), cam jumătate de cutie tăiat cuburi și niște roșii uscate la soare și conservate în ulei de măsline (vreo 4 bucățele, pe care le-am scurs înainte bine), am mai pus o linguriță de sos de soia light și una de sos iute de chilli, am mai amestecat puțin și apoi am turnat peste pastele scurse bine de apă. Le-am mai învârtit prin tigaie un minut, două și am mai măcinat puțin piper deasupra. Și le-am mâncat așa călduțe. Mie mi-au plăcut.
Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi...
Comentarii
Trimiteți un comentariu