De multe ori mă uit prin magazine la diverse produse, citesc etichetele și mă întreb dacă nu pot face așa ceva și acasă. „De ce să mă chinui să fac acasă?” vă veți întreba. Mie una, pe lângă faptul că îmi place să mănânc mai mult din ce fac în casă, îmi place să știu ce ingrediente sunt acolo și îmi place să pun acolo ce vreau eu, combinații pe care e posibil să nu le găsesc. Și poate să-mi spună oricine orice, tot mai bune sunt cele făcute de mine :P. Dar cum gusturile nu de dispută și nu se discută, fiecare face ce vrea, însă eu vă propun o rețetă pe cât de ușoară, pe atât de gustoasă, un ceva ce poate fi luat în geantă pentru o gustare pe drum, ceva sănătos, bun și dulce de dat copiilor. Eu am testat rețeta și pe cei mici și pe cei mari și s-au declarat mulțumiți. Ceea ce m-a făcut și pe mine fericită, așa că vă împărtășesc bunătatea asta cu speranța că o veți încerca cât mai curând.
Ingrediente
- 100g (o pungă) fulgi de orez expandat (Rommac)
- 1 cană ulei de cocos
- 1 cană miere de albine lichidă
- 2 căni fructe uscate tocate mărunt (eu am pus o cană de Fruct Mix de la SanoVita și o cană de curmale, smochine și caise uscate - toate tocate)
- 1 cană migdale crude, tocate mărunt cu cuțitul
- 1/2 cană semințe de floarea soarelui crude
- 2 linguri extract de vanilie
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 linguriță cardamon măcinat
Le-am amestecat pe toate bine, bine, astfel încât să fie acoperiți fulgii cu ulei și miere, am pus compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și am nivelat-o bine cu o spatulă. Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade C pentru aproximativ 30 de minute. Am lăsat-o să se răcească și apoi am tăiat cu un cuțit lat bucăți egale, unele mai mari, unele mai mici. Mă gândesc la faptul că aș fi putut să le porționez înainte de a băga tava cu compoziția în cuptor, o să încerc data viitoare varianta asta.
Oricum, mie mi-au plăcut mult, sunt ușor crănțănicioase, ușor gumate, aromate, numai bune de savurat când simți că îți scade glicemia. Sau poate le încercați dimineața, la micul dejun, cu o ceașcă de cafea. :)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu