Nimic nu e mai bun decât un mic dejun consistent, care să ne încarce bateriile pentru toată dimineața si o ceașcă de cafea aromată, în opinia mea. Așa că astăzi, după ce am avut grijă să hrănesc toate animăluțele din casă, m-am apucat să-mi fac și mie micul dejun, căci așa stă treaba mai nou la mine. Nu mi-a luat nici foarte mult timp, așa că o să-l includ în meniul de dimineață cât de des voi putea. Și când nu mai e sezonul smochinelor, o să trec și la alte fructe, căci se pot potrivi foarte bine și merele, afinele (mai la iarnă de la congelator), bananele sau ce oi avea la îndemână.
Ingrediente
- 4 linguri fulgi de ovăz
- 200-250ml lapte clocotit
- 1 lingură sirop de arțar (sau miere, agave)
- 1 lingură semințe de chia
- 2 linguri mascarpone (sau ricotta)
- 1 linguriță sirop de arțar
- 1/2 linguriță cardamon măcinat
- 2 smochine proaspete, tăiate în felii
Am amestecat fulgii de ovăz cu laptele clocotit, siropul de arțar și semințele de chia și le-am lăsat 10-15 minute. Am amestecat mascarponele cu cardamonul și siropul de arțar, am pus amestecul peste compoziția de ovăz, am aranjat feliile de smochine și am mai picurat peste puțin sirop de arțar.
Și asta a fost tot. Dacă vreți să-l faceți, încă mai găsiți smochine proaspete, eu am luat din Kaufland. Dacă nu mai găsiți sau nu vă plac smochinele, după cum vă spuneam, puteți folosi și alte fructe proaspete sau chiar dulceață, dar atunci cred că ar trebui să mai scădeți cantitatea de sirop de arțar/miere/zahăr din compoziție sau ați putea să o înlocuiți cu siropul din dulceață. Orice ați alege, eu vă spun să vă fie de bine!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu