Treceți la conținutul principal

Smoothie cu banane, unt de arahide și ciocolată neagră


     Sunt unele zile în care n-am nici chef și nici putere să mă gâdesc la ceva creator, în nici un domeniu, așa că ceva energizant ar merge de minune să mai pun în mișcare, măcar puțin și pentru o scurtă perioadă de timp, neuronul meu obosit. După furtuna care m-a trezit în creierii dimineții, cu greu m-am tot învârtit în pat până să adorm la loc și, bineînțeles, m-am trezit târziu, înțepenită din toate încheieturile, cu gânduri nu foarte luminoase la adresa vremii ăsteia schimbătoare care mă chinuie de câteva zile. Așa că abia, abia am fost în stare să pun de cafea și în timpul ăsta încercam să-mi dau seama unde sunt și încotro vreau s-o apuc. Până m-am mai dumirit ce se întâmplă, i-am dat lui Țiți să mănânce și m-am tot învârtit prin bucătărie cu gândul să-mi fac ceva de mâncare, să dau un avânt muncitoresc organismului meu amorțit. Și cum ieri am balotat diverse, azi eram ca o balenă eșuată la mal, așa că mi-a venit mie ideea salvatoare a unui mic dejun lichid :D. Am făcut un smoothie (n-am la ora asta nici cea mai vagă idee cum i-aș putea spune pe românește, iertați-mi buimăceala :)) ) cu de toate ce aveam la îndemână și care am spus eu că s-ar potrivi în condițiile date. Mi-a fost de mare, mare bine, m-am energizat și parcă, parcă, acum mă mișc mai cu talent (repetițiile tot de la buimăceala de azi vin :P). Nu știu cât o să mă țină, așa că vă dau repede rețeta, să nu mă apuce iar moleșeala.

Ingrediente
  • 250ml lapte
  • 1 banană
  • 1 lingură unt de arahide
  • 1 linguriță miere de rapiță
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1/4 linguriță cardamon măcinat
  • 2 pătrățele ciocolată neagră (Heidi dark extreme, aprox. 16g) topite pe baie de apă sau în puțin lapte cald
     Le-am pus pe toate în blender, le-am amestecat până am obținut o compoziție omogenă, apoi am pus smoothie-ul într-un borcan (nu mai aveam nici un pahar, cană sau altceva la îndemână și chiar dacă aveam, pe cuvântul meu că n-am nici cea mai vagă idee pe unde erau la ora aceea :)) ), am pus și-un pai, să sorb licoarea cu mai mult spor și asta a fost tot. Energie la borcan, zău așa! :))



     Sper să mă mai trezesc puțin, măcar până diseară când se face ora de somn, nu de alta, dar ar trebui să mă mai mișc prin casă să mai fac câte ceva, nu foarte multe, dar mă mai gândesc. La urma urmei e duminică, trebuie să mă odihnesc puțin, nu? :)))))))


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

File de somn la tigaie în unt și lămâie

     Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi...

Gogoși cu maia la cuptor

     Când mă gândesc la gogoși, invariabil îmi aduc aminte de gogoșile făcute de mamaia mea, întotdeauna într-o cantitate impresionantă (vreo 2 ligheane mari, în care făcea toamna și gemul de prune), ninse cu zahăr pudră, simple sau umplute cu dulceață sau creme felurite, una mai delicioasă decât cealaltă. Nu m-am încumetat să fac până acum gogoși nu din neștiință sau lene, ci doar pentru că acum, deși pofta mă mai încolțește, nu mă încântă ideea de baie de ulei, deși n-ar fi așa o tragedie dacă m-aș rezuma și eu ca omul la 1-2 bucăți (mda, s-o credă mutu' că aș putea să mă mai opresc :)) ). Și apoi nici drojdie n-am mai folosit de multă vreme (cred că se face mai bine de un an), așa că am tot amânat momentul, am găsit substitute ( gogoșelele astea chiar au fost gustoase și rapid de preparat) și tot n-am făcut (de cumpărat nici măcar nu m-am gândit, căci sunt tare mofturoasă la chestiile provenite din bucătăriile stradale). Dar într-un final mi-am luat inima în dinți...

Cornuri cu maia

     Nu m-am gândit la ceva anume când am făcut rețeta asta, vroiam doar să fie ceva cu maia, să fie și dulce, de Moș Nicolae mi-a mai venit apoi în gând. Căci nu îl putem aștepta pe Moșu' fără ceva bun, nu? Și așa au ieșit cornurile de față, rumene și grăsunici, umplute cu lucruri diverse, ce sper să vă încânte. Ingrediente Aluat 230g maia albă, hidratare 50% 250g lapte de cocos (eu am avut o cremă de cocos pe care am diluat-o cu apă) 350g făină (250g făină albă, 100g făină de secară) 1 linguriță sare 2 linguri miere 1/4 cană unt de cocos topit Umplutura - rahat tăiat felii și magiun de prune cu miez de nucă.      Am amestecat maiaua cu laptele de cocos și făina și le-am lăsat cam o oră într-un vas acoperit. Am presărat apoi sarea, am adăugat miere, frământând aluatul în vas  . Apoi am început să adaug cu lingura untul de cocos, împachetând în continuare aluatul circular în vas. La un moment dat, cam când î...