Bune, bune pentru o dimineață de luni urâcioasă- căci așa mi se par mereu diminețile de luni, nu știu de ce :P. Dar după un mic dejun savuros și o ceașcă de cafea, lumea începe să-mi zâmbească din nou ;). Nu e musai să puneți umplutură, le puteți lăsa așa sau le puteți pune dulceață deasupra, miere, nuci, ce vă place, ce vreți. Mie așa mi-a venit să le fac, mi-au plăcut enorm!
Aluatul de clătite l-am făcut din:
- 80g maia 100% hidratare hrănită cu 12 ore înainte
- 300ml lapte
- 160g făină de ovăz integrală
- 1/4 linguriță extract stevia- îndulcitor
- 1 vârf de cuțit cu sare
- 1 linguriță lichior de portocale
Le-am amestecat bine, bine și am lăsat compoziția la temperatura camerei vreo 2 ore, apoi, în tigaia non-aderentă ștearsă cu un șervețel înmuiat în ulei am copt clătitele, după cum se vede nu le-am făcut mari, ci mai micuțe, tocmai pentru a le aranja așa frumușel, ca pe un mic sandwich. Mi-au ieșit cam 20 de bucăți.
Umplutura (pentru umplutura a 2 „sandwich-uri” de clătite)
Comentarii
Trimiteți un comentariu