Excursia mea de sâmbătă ce a inclus în itinerar și Băcănia Veche s-a dovedit una mai mult decât inspirată și aducătoare de mulțumire culinaro-sufletească. M-am aprovizionat cu o porție sănătoasă de Fourme d'Ambert, un borcănel cu trufe negre mărunțite în ulei de măsline, lapte proaspăt (că nu se știe ce bunătăți îmi vine să meșteresc :D) și un vin rose pe care abia aștept să-l degust. Și cuprinsă de o poftă imensă de ceva bun, cu brânzică, dar care să se facă și repejor, căci trecuse destul de mult de la ultima masă, când am ajuns acasă m-am grăbit să scot la interval ciupercile pe care le luasem cu o zi înainte (cred că am avut un presentiment de mi-am făcut stoc prin frigider :)) ) și alte câteva feluri de brânză pe care le aveam la îndemână și am făcut minunățiile astea. Eu le-am mâncat pe post de masă de prânz, dar merg și de aperitiv, de gustare, de cină, de ce vreți, numai să fie savurate :).
Ingrediente
- 12 pălării de ciuperci Champignon mai mărișoare (nu foarte mari, mediu-mari)
- 250g brânză de vaci
- 150g quark (sau cremă de brânză sau mascarpone)
- 50g Fourme d'Ambert sfărâmată
- 100g gorgonzola cremoasă tăiată bucățele mici
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper alb
- 1/4 linguriță nucșoară
- trufe maruntite in ulei de masline (daca nu aveti, asta e, nu folositi, dar e pacat, că aduc o aromă incredibilă)
Am amestecat toate brânzeturile bine, bine cu furculița, am adăugat condimentele și am umplut pălăriile, iar deasupra am pus foarte puține trufe mărunțite (pentru fiecare ciupercuță cam un varf de linguriță), cu tot cu uleiul în care stăteau frumușel. Am pus ciupercile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C 20-30 de minute, până s-au înmuiat puțin ciupercile și s-a topit frumos brânzica înăuntrul lor.
De vis au ieșit ciupercuțele mele, aromate, savuroase, cu greu m-am abținut să nu le termin pe toate. Sunt delicioase așa, calde, dar să știți că și cele pe care le-am mâncat reci au fost la fel de bune ;).
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu