![]() |
De mult vroiam să fac muffin-urile astea, dar numai gândul că trebuie să stau sa rad la morcovi mă făcea să amân momentul. Până aseară, când așa m-a apucat de-odată și am pus mâna pe răzătoare, am curățat morcovii și 2 mere și am atacat problema. :)) Vitejia asta cred că mi s-a tras și de la cele 2 ore petrecute afară în încercarea, soldată cu succes, fie vorba între noi, de a-mi scoate mașina de sub stratul de zăpadă și de gheață sub care era ascunsă. Așa că înghețată sloi și cu nivelul de adrenalină crescut, m-am pornit la făcut minunatele muffins.
Ingrediente
Ingrediente uscate
- 3 căni făină (2 căni făină integrală de grâu, 1 cană făină neagră)
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță cardamon
- 1/2 linguriță nucșoară
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
Ingrediente umede
- 3 ouă mari
- 1/2 cană ulei de rapiță
- 1 cană lapte
- 2g extract de stevie, îndulcitor
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 cană stafide aurii înmuiate în sucul de la 2 portocale
- 2 căni mere rase (pe răzătoarea mare)
- 3 căni morcovi rași (pe răzătoarea mică)
- 1/2 cană fulgi de migdale
Pentru glazură
4 linguri zahăr pudră (eu am folosit din cel din trestie de zahăr nerafinat de la Billington's) amestecate cu o lingură de suc proaspăt stors de portocală (am luat din sucul pe care l-am folosit la înmuiatul stafidelor)
Ca la toate muffin-urile, am amestecat separat ingredientele uscate, pe cele umede și apoi le-am combinat, la sfârșit am adăugat merele rase, morcovii rași, stafidele cu tot cu sucul de portocale și fulgii de migdale. Le-am pus în tava de muffins/brioșe/cupcakes, în forme de hârtie (aaaa! mi-am luat niște forme de hârtie super drăguțe, le-am găsit la DM și sunt super încântată de ele!!!!) și le-am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 20 de minute. Când au fost gata le-am scos din tavă, le-am lăsat să se răcească și apoi am înmuiat partea de deasupra în glazură și le-am lăsat în cămară, unde e rece, să se usuce glazura.
Au ieșit 24 de muffins frumușele foc, moi, parfumate, consistente în același timp. Mă bucur că le-am făcut și sper să le încercați și să le savurați așa cum am făcut-o eu și cum o vor face (sper) în după amiaza asta și alți cetățeni zgribuliți cu care o să mă văd și o să le servesc cu o cafea fierbinte alături, că așa le și șade bine (muffin-urilor, desigur!), dar cred că nu se supără nici dacă sunt acompaniate și de un ceai aromat. :)
Poftă bună!
Brioșele fără glazură (și hârtiile cele frumose, cu buburuze și fluturi)
excelente
RăspundețiȘtergereconsumatorii produselor nu au reusit sa identifice mirificele ingrediente insa, au savurat cu recunostinta si deosebita placere aeste minunatii!
asteptam cu pofta si nerabdare urmatoarele produse
Vin in foarte scurt timp :) Sper sa va placa. Pentru cereri speciale, apelati cu incredere, cereti si vi se va cere :P
Ștergere