Chiar nu e dificil de făcut, e rapid și numai bun pentru un prânz de duminică. Poate fi servit cu cartofi natur sau legume, eu l-am mâncat simplu, numai cu sosul lăsat în tavă. Am luat păstrăvul și l-am curățat pe dinafară și pe dinăuntru, i-am mai scos din oase, l-am uscat cu prosoape de hârtie, l-am sărat, piperat peste tot și l-am lăsat puțin la rece în frigider. Am tăiat o lămâie feliuțe și am pus câteva în interiorul peștelui, împreună cu un smoc de pătrunjel, restul le-am pus peste el. Într-o tavă am pus 2 foi de copt și am așezat păstrăvul pe ele, deasupra lui am pus câteva feliuțe de unt aromat cu ierburi (vreo 2 bucăți de unt au ajuns și în burta peștelui, peste pătrunjel și lămâi), și pe lângă jumătate de pahar cu vin alb, am împachetat peștele în hârtia de copt și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru vreo 20 de minute, apoi am desfăcut hârtia și l-am mai lăsat vreo 5-7 minute să se rumenească. Asta a fost și asta a ieșit. :)
![]() |
Înainte și după |
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu