Că poate nu mai știți ce să faceți la micul dejun :P. Asta am făcut eu dimineață. Într-un vas termo rezistent am pus jumătate de cutie de smântână dulce de gătit (15% grăsime), am mai sfărâmat niște brânză (de capră, mai cremoasă, dar merge și cu mozarella sau cedar), am mai presărat ceva nucșoară și piper, în mijloc am spart un ou, am presărat o idee de sare pe el și am mai răzălit un pic de cașcaval de capră (merge și parmezan, dar nu l-am văzut prin frigider, că eram cam somnoroasă :D) deasupra și l-am dat la cuptorul preîncălzit cam la 180 de grade C 10-15 minute, până s-a copt oul. Lângă am uns 2 felii de pâine scoțiană cu ulei de măsline și le-am pus pe o tavă la cuptor să se prăjească. Bun, bun! Încercați :).
Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi...
Comentarii
Trimiteți un comentariu