Pentru de duminică, la micul dejun, savuroase și fățoase, mie una îmi aduc aminte de copilărie, când ne mai făcea mama duminică și le mâncam cu zahăr presărat pe deasupra, că nu ne mai trebuia altceva.
Am bătut un ou bine cu furculița și am adăugat 3 linguri cu lapte, un praf de sare și unul de zahăr. Am înmuiat 3 felii de pâine - puteți folosi franzelă albă, eu am avut o pâine făcută în casă cu făină de ovăz și lapte bătut (vedeți și minunata cărticică pe care mi-am luat-o cu multe rețete de pâinici :P, iar zilele astea o să pun și rețeta) - timp de 5 minute (întorcându-le pe ambele părți, astfel încât să fie bine îmbibate), le-am scurs și le-am pus la rumenit într-o tigaie în care am topit o lingură cu unt amestecat cu un strop de ulei de arahide. Le-am rumenit pe ambele părți, evident, apoi le-am scos pe o hartie absorbantă și am presărat pe ele, tot pe ambele părți, puțin zahăr brut amestecat cu scorțișoară. Am amestecat iaurtul (am folosit Olympus, iaurt grecesc cu 2% grăsime) cu o lingură cu sirop de arțar și am tăiat o banană în felii subțiri.
Pentru o porție am pus pe o farfurie 2 frigănele, am pus peste amestec de iaurt și deasupra felii de banană, am mai presărat puțină scorțișoară și un strop de sirop de arțar. Și lângă am savurat o ceașcă de cafea cu condimente. Bună, bună!
O primăvară frumoasă să aveți! :)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu