Răsfățul de sâmbătă dimineață, pentru că mi s-a făcut dor să coc ceva bun și repede la micul dejun.
Ingrediente
- 225g făină de speltă
- 1 linguriță praf de copt
- 1 vârf de cuțit sare
- 55g unt rece tăiat cubulețe
- 150ml lapte
- 1/2 cană curmale tocate
- 1/3 cană fistic tocat
- 1 ou bătut cu o lingură de lapt
- 2 linguri zahăr brut amestecat cu un varf de linguriță cu cardamon
Făina am amestecat-o cu praful de copt și sarea, apoi am adăugat untul rece și le-am amestecat cu blender-ul manual (e un dispozitiv -pastry blender- cu lamele care se folosește pentru a nu se înmuia untul, dacă nu aveți vă puteți folosi de două cuțite), am adăugat curmalele și fisticul, apoi am adăugat laptele și l-am încorporat în aluat cu o furculiță. Am pus aluatul pe planșa de lucru pe care am presărat făină și l-am frământat foarte puțin (maxim 30 de secunde), pentru a se amesteca uniform ingredientele. Am întins aluatul (eu cu mâna fac asta pentru scones), l-am tăiat în triunghiuri și le-am pus în tavă, pe o foaie de copt. Am uns cu o pensulă suprafața cu amestecul de lapte și ouă, am presărat cu amestecul de zahăt și cardamon și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 220 grade C pentru aproximativ 10 minute, până s-au rumenit frumos.
Am mâncat cu puțin unt lângă o cafea aromată cu cardamon. O bunătate!
Poftă bună!
fructe confiate/uscate la preturi corecte gasiti pe www.ameplant.ro
RăspundețiȘtergere