Pentru că iarăși e ziua din an când toată lumea îmi zice că sunt tânără, ferice, mă dă talentul afară din casă și mă introduc de bună voie și nesilită de nimeni în bucătărie să produc ceva de ridicat moralul și de stârnit buna dispoziție - proprie și a celor din jur :) . Și așa anul ăsta iar m-am zăpăcit să fac ceva bun și am făcut ... mai multe ceva-uri ... bune, zic eu. Și ăsta e unul dintre ele. E un tort elegant, subtil aromat, bun, bun.
Ingrediente
Blat
- 225g făină
- 2 și 1/2 lingurițe praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 225g unt la temperatura camerei
- 175g zahăr brun
- coaja rasă de la 2 limete
- 4 ouă
- sucul de la 2 limete
- 85g fulgi de cocos
Cremă și glazură
- 1 cutie mascarpone (250g)
- 250g smântână
- 2/3 cană zahăr pudră
- 1 lingură esență de migdale (producție proprie, e prima dată când o folosesc, deși am pus-o la făcut de vreo 2 -3 luni, dar acum am zis că e gata :) )
La ornat am folosit restul de cocos și în plus câțiva trandafiri din zahăr pe care i-am luat de la MegaImage.
Asta a fost tot.
Hepi bărzdei tu mi! :D
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu