Pentru de dimineață, pentru prânz, pentru cină, pentru oricând vreți, vă prezint o omletă de-li-cioa-să! Cum de foarte mult timp n-am mai mâncat și asta doar pentru că n-am mai făcut :P. Dar azi mi s-a pus piticul și după un mic dejun fructat (adicălea compus numai din fructe, că așa mi-a dictat tot piticul) am zis să merg pe același drum frumos și colorat, dar de data aceasta cu legume și altfel de proteine și grăsimi animale decât cele din carne. Mi-a mers direct la inimă minunăția asta (metaforic vorbind, pentru că tot în stomac a aterizat în cele din urmă), pentru că are din toate, dulceață de la ceapa verde și ardeiul gras roșu, aromă de la usturoi și condimente, crănțăneală de la broccoli și o savoare deosebită de la brânza de capră. Curioși? Hai că vine și rețeta :)
Ingrediente (pentru o omletă)
- 8 ouă de prepeliță (sau 2 ouă de găină mai mari)
- 2 fire ceapă verde
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri cremă de brânză de capră
- 2 linguri cu lapte
- 1 lingură ulei de măsline
- câteva felii brânză de capră moale, tip Sainte Maure (ca și crema de brânză de capră, eu le-am luat de la MegaImage), curățată de crusta de deasupra
- 1 felie mare ardei gras roșu tăiat fâșii subțiri
- 1/2 ardei roșu iute (opțional) tăiat fâșii
- câteva buchețele de broccoli
- 1 vârf de cuțit sare
- 1/4 linguriță piper chayenne (opțional) sau boia iute
- 1/4 linguriță nucșoară măcinată
- piper negru proaspăt măcinat
Eu am folosit o tigaie wok teflonată, cu capac (de la Ikea), pe care tocmai am primit-o cadou și declar public faptul că o iubesc din toata inima! <3 Dar merge orice tigaie neaderentă, părerea mea ;).
Ceapa verde și usturoiul, tocate mărunt, le-am pus la călit în uleiul de măsline încins, având grijă să nu se ardă, pentru maxim 1 minut, apoi am adăugat ardeiul roșu, ardeiul iute și buchețelele de broccoli, le-am amestecat și am pus capacul, lăsând focul mic, să se înăbușe, pentru 2-3 minute, amestecând din când în când. Ouăle le-am bătut cu sarea, piperul chayenne, nucșoara, laptele și crema de brânză, apoi am turnat amestecul peste legumele din tigaie. Am pus la loc capacul, am lăsat focul foarte mic și am lăsat așa, să se coacă omleta mea vreo 10-15 minute maxim (am verificat-o, să văd dacă s-au copt ouăle). Am pus și feliile de brânză de capră (Sainte Maure) și am mai lăsat vreo 5 minute pe foc, cu capac cu tot, să se topească brânzica. Am pus cu grijă omleta de farfurie și am mai presărat deasupra puțin piper negru proaspăt măcinat.
Lângă am făcut o salată simplă de roșii cu mentă proaspătă, sare, piper, ulei de măsline. Și asta a fost tot! V-am zis cât de bună a fost, așa că ...
Comentarii
Trimiteți un comentariu