Nu e ceva spectaculos, nu e ceva ce nu s-a mai făcut, dar e un fel atât de gustos, încât nu pot să nu vi-l aduc în atenție. Și am așa o vagă bănuială cum că legumele făcute în felul ăsta ar face deliciul celor mici, mai mofturoși cu legumele în mâncare. De ce cred eu că le-ar plăcea? Pentru că sunt dulci și să nu-mi spuneți că cei mici refuză ceva dulce, orice ar fi! Încercarea moarte n-are, dar eu tot susțin că e un fel bun, bun. Eu l-am mâncat ca fel principal, merge ca garnitură lângă niște cărniță la cuptor (eu vă recomand rețeta asta), fiecare e liber să aleagă felul în care vrea să-l mănânce.
Ce-am făcut cu legumele, vă spun imediat, înainte țin să precizez că las la libera alegere a fiecăruia ce cantitate folosește, ca idee eu am avut vreo 15 morcovi mici, mai subțiri, vreo 2 au fost mai grăsuni, așa că i-am tăiat pe din două, 2 rădăcini de păstârnac - pe care le-am tăiat în 4, că erau mari și un broccoli mediu, căruia i-am desfăcut buchețelele. Le-am spălat și le-am uscat cu un prosop, le-am pus într-o tavă, am mai aruncat peste ele cățeii de la o căpățână de usturoi, nedecojiți și le-am stropit cu ulei de măsline, am mai picurat peste ele o lingură cu miere, le-am sărat (1 linguriță cu sare), le-am piperat (1 linguriță piper negru măcinat), am mai pus și o linguriță cu coriandru măcinat, le-am amestecat bine, bine, să fie uniform acoperite de minunatele licori și condimente, apoi am dat tava la cuptorul preîncălzit la 190-200 grade C (mediu spre mare). Am avut grijă să le tot învârt în tavă, astfel încât să se rumenească uniform, cam trei sferturi de oră, cu aproximație (depinde de cum vă merge cuptorul, oricum, e bine să verificați de fiecare dată când întoarceți legumele în tavă).
Am făcut și cuscus-ul, am pus într-un vas cuscus, am turnat apă clocotită cât să-l acopere, am acoperit vasul și am lăsat să stea cam 10 minute, până apa a fost în totalitate absorbită. Apoi am pus puțin ulei de măsline cu ardei iute, sare, piper și am amestecat cu furculița. Am pus cuscus-ul pe farfurie, am pus legume deasupra și am stors cățeii de usturoi care s-au copt la cuptor peste ele - știți cât e de dulce usturoiul copt? Vă spun eu, e delicios ;). Am mai pus lângă și niște iaurt de oaie, cremos. Nu vă pot spune cât de mult mi-a plăcut, dar vă spun că am rămas după masă ca un purice cu burtica-n sus, că am mâncat tot!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu