E o variantă mai bogată a pâinii cu mălai pe care am făcut-o acum ceva vreme, cu maia, poate fi un fel de mâncare de sine stătător, o gustare savuroasă sau poate acompania un chilli (cu carne sau vegetarian), o tocăniță. Oricum ați mânca-o, pâinea asta e savuroasă. Părerea mea!
Ingrediente
- 1 cană maia 100% hidratare de la frigider (a mea fusese hrănită cu o zi înainte)/ pentru cine nu are maia, puneți 1/2 de cană făină intergală și 1/2 de cană lapte în plus, o linguriță bicarbonat de sodiu și 2 lingurițe praf de copt
- 1 și 1/2 cană mălai
- 1 cană făină integrală
- 1/2 linguriță bicarbonat
- 1 cană lapte
- 50g unt topit + 20g pentru uns formele
- 2 ouă
- 50g brânză Horezu dată pe răzătoarea mică
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper măcinat
- 1 ardei iute curățat de semințe și tăiat mărunt
- boabele de la 2 știuleți de porumb
Se amestecă toate ingredientele. Eu am folosit de data asta forma de brioșe, să am porții individuale. Puteți pune fără nici o problemă pâinea la copt în tavă (una mai înaltă puțin) sau într-o formă de chec. Înainte de a pune compoziția în tava de brioșe, am pus puțin unt în fiecare dintre formele din tavă și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 190-200 de grade C, până s-a topit untul, apoi am uns fiecare dintre forme cu o pensulă, folosind untul topit, apoi cu o lingură am pus din compoziție în forme și am dat tava la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră, cel mult 40 de minute (am făcut testul cu scobitoarea să văd dacă sunt coapte).
Pe lângă cele 12 pâinici din tava de brioșe, mi-a mai rămas compoziție pentru încă 3, pe care le-am copt în forme de silicon, în total 15 pâinici. După ce am scos tava de la cuptor am mai lăsat pâinicile în formă vreo 5 minute, apoi le-am scos să se răcorească pe un grătar.
N-am putut să mă abțin și am mâncat 2 pâinici tocmai scoase din cuptor cu niște iaurt grecesc. Cum am spus, delicioase și sățioase. Azi o să le încerc cu un chilli vegetarian. O să vă spun cum a fost ;).
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu