E 1 iunie, ziua copiilor și deși nu cred că mi-aș dori să fiu din nou copil, cu siguranță aș mai vrea să mă simt ca atunci și să văd lumea cu ochii și sufletul copilului care am fost. Am avut o copilărie frumoasă și mi-e dor să mă simt din nou așa fericită și să mă bucur de lucurile simple. Și ca să recapăt o fărâmă din acest sentiment, m-am gândit să-mi fac un mic dar gustos și parfumat, cu care să încep ziua aceasta minunată.
De ceva vreme aveam în plan să încerc meiul, căci printre multele mele căutări de variante cât mai sănătoase de alimentație l-am regăsit folosit în diverse rețete. Nu știu cât de folosit este el în bucătăria noastră, dar m-am gândit că nu are ce să fie rău, mai ales citind despre beneficiile aduse organismului. Dacă sunteți interesați de subiect, vă invit să citiți aici mai multe. Așa că am hotărât să-l încerc pentru prima dată într-o rețetă de mic dejun și nu mică mi-a fost mirarea și mare bucuria să savurez o budincă delicioasă, ușoară, dar consistentă în același timp, pe care am aromat-o cu vanilie și scorțișoară și am îmbogățit-o cu dulceața și parfumul căpșunelor proaspete. E gata în jumătate de oră, eu aș mânca-o și la cină, nu neapărat la micul dejun, iar cei mici cred că ar găsi-o pe placul lor, căci este moale, dulce și aromată.
Ingrediente (1 porție)
- 1/4 cană mei
- 1 lingură ulei de cocos
- 1 cană cu lapte
- un vârf de cuțit cu sare
- 1/2 baton de vanilie tăiat pe lungime
- 1 lingură miere (se mai poate adăuga la final dacă vreți să fie mai dulce)
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 4-5 căpșune curățate și tăiate în sferturi (căpșunele mele au fost mai mari)
Am călit meiul 3-4 minute în uleiul de cocos pus la încins într-o craticioară cu fundul mai gros, am adăugat laptele, sarea, batonul de vanilie și mierea și când a început să fiarbă am dat focul la mic și am pus un capac deasupra cratiței. Am lăsat amestecul la fiert cam un sfert de oră, apoi am stins focul și l-am mai lăsat 10 minute, cu capacul pus, să mai absoarbă meiul din lapte. Dacă a absorbit mai mult lapte și vreți o budincă mai cremoasă, puteți să mai adăugați lapte, iar dacă este prea zemoasă, mai puneți budinca pe foc câteva minute. Am scos batonul de vanilie, am pus budinca într-un bol, am adăugat scorțișoara și am amestecat-o, am mai lăsat-o să se răcorească aproximativ 5 minute, apoi am tăiat căpșunele deasupra și am mâncat-o.
După cum vă spuneam, a fost delicioasă, mi-a adus aminte de orezul cu lapte pe care îl făcea mama când eram mică, așa că m-am bucurat că încă mai găsesc lucruri simple și frumoase de care să mă pot bucura așa cum făceam când eram copil și sper din toată inima s-o fac mereu.
La mulți ani, copii mici și mari! :)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu