Când mă răzbește foamea și n-am nimic la îndemână, mă orientez cu rapiditate către ce am la îndemână prin frigider și cămară, calculând în timp ce fac un inventar rapid al posibilelor ingrediente și durata în care pot pune pe masă produsul finit. Așa se face că ieri am dat peste cartofii ăștia noi și mai multe sortimente de brânză, pentru că singurele lucruri care nu-mi lipsesc din frigider sunt brânzicile. Cum vremea rece și ploioasă de afară a cam băgat frigul în mine, mi-am spus că merge și ceva cu un pic de atitudine, așa că am scos la interval cutia cu paprika afumată iute, pe care am luat-o de la Bazarul cu mirodenii astă iarnă. În jumătate de oră am avut cartofii condimentați și savuroși pe masă, așa că, spun eu, am avut o idee bună.
Am spălat foarte bine, fără a îndepărta coaja, 500g cartofi noi și i-am pus într-o cratiță cu apă rece la fiert cam 20 de minute. Am scurs cartofii foarte bine și i-am pus într-o tigaie încinsă, stropindu-i cu o lingură cu ulei de măsline și amestecându-i bine, bine, am adăugat jumătate de linguriță cu sare, cam trei sferturi de linguriță cu paprika afumată iute mai mult sau mai puțin, după gustul fiecăruia), un vârf de cuțit cu piper negru măcinat, am amestecat din nou și i-am mai lăsat să capete o crustă frumoasă aurie cam 5 minute. La final am adăugat cam 50g brânză albastră sfărâmată și am ras parmezan, cam o lingură. Am amestecat și brânzicile cu cartofii, apoi i-am pus într-un bol, am mai sfărâmat puțină brânză albastră (cam 20g pe porție) și am mai ras puțin parmezan deasupra. Dacă aveți răbdare și chef, puteți să-i mai puneți puțin în cuptor să se rumenească parmezanul (nu cred că durează mai mult de 2-3 minute). Eu n-am mai avut răbdare și îmi era mult prea foame, așa că i-am atacat numaidecât, cu o mică pauză publicitară, că erau prea fierbinți.
Au ieșit 2 porții suficiente, după părerea mea, acum depinde și de cât de înfometați sunteți și de ce mai aveți pe lângă de mâncare. Eu i-am mâncat la masa de prânz, fără alte „garnituri” și tare buni au mai fost! :)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu