„Verde crud, verde crud/Mugur alb și roz și pur/Vis de-albastru și azur,/Te mai văd, te mai aud.” (G. Bacovia)
Nu, n-am luat-o razna, dar exact versurile astea mi-au venit în minte când mă plimbam agale prin piață, încercând să mă hotărăsc cu ce să-mi mai umplu desaga :)). Și am rămas fixată pe mazărea proaspătă, de o culoare superbă - de unde și digresiunea poetică. căci nu știu alt motiv mai bun ca acela de a admira minunatele fructe și legume de sezon pentru a-mi aminti diverse versuri învățate cu trudă în ani de pregătire filologică :)). Și cum am ajuns acasă pe jumătate leșinată de foame (și nu, nu am plecat la piață nemâncată, dar cum eu mă învârt prin piață suficient de mult, între masa mâncată de dimineață și momentul în care m-am întors de la cumpărături să tot fi trecut vreo 3 ore!), am pus toate cumpărăturile la locul lor, am spălat ce era de spălat și am pus o oală mare cu apă la fiert, căci primul lucru la care m-am gândit a fost să fac o porție de paste, nu de alta, dar tocmai dădusem peste cutia de paste proaspăt cumpărată :)). Și am mai scotocit prin frigider si am dat peste multele brânzici de care nu duc lipsă, așa că nu m-am mai gândit, am scos tot ce aveam nevoie din frigider și m-am apucat de treabă.
Ingrediente
- 100g paste integrale (penne integrale de la Barilla)
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă mică
- 2/3 cană boabe de mazăre proaspătă, curățate, spălate și scurse de excesul de apă
- 50g brânză de capră Saint Maure
- 75g brânză cu mucegai albastru
- 1 lingură cremă de Emmental (de la President)
- 1 lingură parmezan ras
- 1 vârf de cuțit cu sare
- 1/4 linguriță piper
- 1/8 linguriță nucșoară
Am fiert pastele în apă cu sare,conform instrucțiunilor de pe pachet, adică vreo 8 minute.
În timp ce așteptam să fiarbă apa pentru paste am tocat ceapa mărunt și am sotat-o în uleiul de măsline până a devenit translucidă, am adăugat mazărea și vreo câteva linguri din apa care stătea să clocotească și am mai lăsat-o vreo 5 minute, apoi am adăugat brânza de capră și pe cea cu mucegai, tăiate bucățele, crema de Emmental, am mai pus 2-3 linguri din apa în care fierbeau deja pastele și am dat focul la mic. Pastele au fiert și ele între timp, așa că le-am pus peste amestecul de mazăre și brânzeturi, am mai adăugat cam 1/3 cană din apa în care au fiert, le-am amestecat, le-am mai lăsat vreo 3-4 minute, am adăugat și parmezanul, am asezonat cu sare, piper și nucșoară, le-am pus pe farfurie și le-am mâncat.
Nu știu despre voi, dar despre mine știu că-mi plac brânzeturile și mazărea și pastele integrale și ele toate la un loc mi-au dăruit un prânz pe cinste. Și le recomand pentru că sunt delicioase și potrivite pentru o masă mai ușoară, așa, de vară. :)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu