Da, poate sunt puțin obsedată cu muffin-urile, dar sinceră să fiu nu mă pot gândi la ceva mai repede de făcut și gustos atât pentru micul dejun, aperitiv, gustare sau desert. Și unde mai pui că ai la îndemână atâtea combinații și nu-i musai să le faci atât de dulci încât să leșini, le poți face sănătoase și cu ingrediente la îndemână, niște bunătăți ce pot fi savurate și de cei mari și de cei mici și de ce nu, fiind atât de simplu de făcut și cei mici pot fi atrași în pregătirea lor.
Ingrediente uscate
- 1 1/2 cană (180g) făină speltă
- 1 cană (100g) fulgi de cereale (eu am folosit din cei amestec de la SanoVita)
- 1 vârf linguriță de sare
- 1/4 cană ( eu am folosit 40g - 2 linguri ) zahăr muscovado light
- 3 lingurițe (15g) praf de copt
- 1 linguriță (2g) scorțișoară
- 1 linguriță (2g) ghimbir măcinat
Ingrediente umede
- 1/4 cană (25g) seminte de in înmuiate în 1/2 cană de apă caldă
- 1/4 cană (25ml) ulei din sâmburi de strugure
- 1 cană (200ml) lapte
- 1 lingură esență de vanilie
Fructe uscate
- 50g fructe goji
- 50g prune uscate tocate
- 50g caise uscate tocate
Se amestecă ingredientele uscate, apoi cele umede și se adaugă ingredientele umede peste cele uscate amestecând până la omogenizare. Se adaugă fructele uscate , se pun în tava de muffins/cupcakes/brioșe (unsă dacă nu aveți hârtie pentru brioșe) și se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C aproximativ 30 de minute.
Poftă bună!
![]() |
Și din interior |
Comentarii
Trimiteți un comentariu