A apărut dovleacul în piață de ceva vreme, dar abia acum am ajuns și eu să iau, ca mi se făcuse o poftă de nu vă pot spune. Și am balotat câteva bucăți așa proaspăt scoase din cuptor, restul le-am folosit la tarta mea. Nu e o tartă obișnuită - dar multe tentative culinare de-ale mele nu-s :P - n-are blat, n-are făină, dar are alte bunătăți și parfumuri de toamnă, cu care sper eu să vă ispitesc.
![]() |
Și dovleacul copt dulce și gustos |
Am avut:
- 500g dovleac plăcintar copt și blenduit
- 350g brânză de vaci
- 2 ouă
- 50g stafide înmuiate în apă caldă cu rom (cam jumătate de oră)
- 50g migdale crude puse la cuptor pentru 5-10 minute și tăiate (eu le-am zdrobit în mojar)
- 1 linguriță stevie îndulcitor lichid
- 75ml suc proaspăt stors de portocale
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1/2 linguriță nucșoară măcinată
- 1/2 linguriță cuișoare măcinate
- 1 lingură esență de vanilie
- 1 măr curățat și tăiat cubulețe
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu