Felul de bază la care m-am oprit e tot din carne de pui, piept să fiu mai exactă, cu o combinație de verdețuri savuroasă. Într-un mojar am pisălit bine bine vreo 4 fire de ceapă verde, 4 căței de usturoi, o legătură de pătrunjel, o mână frunze de busuioc, o mână de frunze de mentă împreună cu o jumătate de linguriță de sare, o lingură generoasă de ulei de măsline, jumătate de linguriță cu nucșoară și tot atât piper negru proaspăt măcinat și vreo 2 chilli.
Am avut 6 bucăți de piept de pui pe care le-am spălat bine și le-am uscat cu prosoape de hârtie, apoi am turnat peste ele amestecul de ierburi și le-am masat puțintel, după care am acoperit vasul și le-am dat pus în frigider peste noapte.
Puteți să le lăsați minim 30 de minute la rece, dacă n-aveți răbdare sau trebuie musai să gătiți ceva repede. Dacă le-ați lăsat peste noapte, lăsați-le înainte de a le băga la cuptor cam 30 de minute la temperatura camerei. Am așezat bucățile de piept cu tot cu verdeață pe o hârtie de copt, în tavă și le-am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C aproximativ o oră, întorcându-le să se rumenească frumos. M-am gândit să prestez ca garnitură o salată de roșii cu mentă și să servesc pieptul de pui și cu nițică zeamă de lămâie picurată direct peste el. Și atât!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu