Da, mi-am făcut de cap ieri în bucătărie. Pot să dau vina doar pe toamna asta, care aduce a iarnă, care m-a împins să stau la căldurica cuptorului și să fac bunătăți. Pe lângă cele pe care vi le-am prezentat ieri, mai aduc azi minunățiile astea de muffins, cu dedicație pentru Ralu ;) Știe ea de ce :D. Și dacă vreți opinii despre cum sunt, pe ea să o întrebați, că a fost prima degustătoare, eu în urma răcelii care încă mă mai bântuie nu mă pot bizui pe gustul propriu - cam alterat. Asta trebuie să mă motiveze să mai fac o tură când îmi revin. Ce pot să spun că am remarcat eu la degustare a fost textura moale și cremoasă a miezului (de la dovleac i se trage) și am simțit vag aroma scorțișoarei și dulceața morcovilor și a stafidelor. Numai bune de degustat și de cei mici și de cei mari. Și mă gândeam ce bine ar merge ele cu un ceai din acela cu arome de iarnă (cu măr, măceșe, scorțișoară) :)
Ingrediente
- 1 cană și jumătate piure de dovleac copt (se coace dovleacul la cuptor, se curăță de coajă și se fărâmițează cu furculița)
- 1 cană morcov ras
- 3 linguri sirop de arțar (sau puteți folosi 2/3 cană zahăr)
- 4 linguri ulei de rapiță
- 2 ouă bătute ușor
- 1 1/2 cană făină (de ovăz am folosit eu, rețeta era cu făină integarală de grâu)
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță scorțișoară
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 cană stafide brune
- 1 lingură esență de vanilie
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu