De ce nu-i o tartă clasică? Păi nu are crustă de tartă, nu-i rotundă, umplutura e simplă, simplă, nu are nevoie de mare bibileală. Așa că în jumătate de oră-i gata. Dacă preferați un blat mai tare, faceți un aluat clasic de tartă sau luați foaie de foietaj din comerț, merge și așa.
Am luat o foaie de yufka și am pus-o pe foaia de copt unsă cu ulei de măsline și așezată într-o tavă dreptunghiulară, pe toată lungimea, fără să o pliez. Am luat altă foaie de yufka și am împăturit-o în dreptunghi, apoi am așezat-o peste prima foaie (pe care am și uns-o cu puțin ulei de măsline), am fărâmițat peste telemeaua de capră, deasupra am pus roșioarele, măslinele și frunze de busuioc proaspete. Am adunat marginile de la prima foaie de yufka pusă, astfel încât să formeze o margine. Am presărat puțină sare peste toată compoziția, am măcinat puțin piper și am spreiat și niște ulei de măsline și țuști cu tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru vreo 20-30 de minute, să se maronească puțin pe margini foaia. Și asta-i tot!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu