Cine n-a făcut măcar o dată ciuperci umplute? E ceva simplu, gustos şi hrănitor şi chiar poţi să-ţi laşi imaginaţia să zburde veselă în combinații de umpluturi care mai de care mai savuroase.
Pentru astăzi am ales o umplutură cu slăninuță și brânză în coajă de brad. Am luat niște ciuperci (champignon) cu pălăria mai mare, cam un kilogram cred că am avut (le-am luat la casoletă mare) și le-am dat la o parte codițele, le-am trecut prin jet de apă și le-am uscat cu prosoape de hârtie, apoi am pus într-o tavă o foaie de copt și un grătar și am așezat ciupercile. Am pus în fiecare pălărie câte o bucățică de slăninuță (săru'mâna mătușicii mele dragi care m-a „dotat” cu o bucată de slăninuță bună, ardelenească, de la mama ei, sau tata ei, nu știu dacă era un purcel sau o scrofiță :P), peste am „moțat” ciupercile cu câte o bucată zdravănă de brânză (tocmai am luat ieri de la piață brânză în coajă de brad, parfumată și gustoasă nevoie mare) pe care am sfărâmat-o puțin și am îndesat-o peste slăninuță în pălăriile ciupercilor, am mai măcinat puțin piper negru pe deasupra și am desăvârșit minunea cu un strop de ulei de măsline (eu mă folosesc cu mare drag de un spray pentru a pulveriza uleiul, așa pot doza cantitatea de ulei folosită și chiar se folosește mai puțin) și am dat tava la cuptorul preîncălzit pe la 180-190 de grade C până au început să se înmoaie ciupercile și brânza s-a rumenit frumos (maxim jumătate de oră).
Am mâncat vreo 3 bucăți după ce s-au mai răcorit puțin, că n-am rezistat și aș mai fi mâncat, dar trebuia să vă arăt și vouă ce-am făcut :P.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu