Eu tot mă chinui să le spun oamenilor că nu îți trebuie cine știe ce știință sau îndemânare să faci ceva sănătos și gustos acasă și sper din toată inima ca cei ce mai citesc rețetele de pe aici să se fi convins deja de lucrul ăsta. Și visez eu așa, în sinea sinelui meu, ca măcar pentru cei mici să ne dăm mai mult silința și să-i învățăm de bine în ceea ce privește o alimentație sănătoasă. Și să învățăm și noi, de ce nu? Eu am învățat multe lucruri bune, spun eu, în ultimii 2 ani și tot ceea ce am învățat și am aplicat s-a resimțit atât fizic, cât și psihic și s-a văzut. Rareori mi se mai întâmplă să cad într-un mare „păcat” și acela poartă numele ciocolată :)) Dar având în vedere că asemenea episoade sunt extrem de rare, nici nu mă stresez foarte tare, o plăcere „vinovată” face bine la moral, uneori :P.
Și am aflat eu cu mare bucurie de ziua asta, eveniment inițiat de Jamie Oliver printr-o campanie susținută a educației în ceea ce privește alimentația sănătoasă. Dacă vreți să aflați mai multe, trageți cu ochiul aici.
Nu era nevoie de o zi să fac ceva bun și sănătos, asta o fac mereu :D, dar am spus să marchez și eu momentul într-un fel și am făcut ieri o omletă delicioasă, la cuptor, cu ingrediente sănătoase și gustoase, gata în maxim 30 de minute.
Am pus într-o tavă mică încinsă cu puțin ulei de măsline 2 fire de ceapă verde tocate mărunt, o cană de dovlecei tăiați rondele (mie îmi rămăsese mijlocul de la niște dovlecei pe care i-am umplut, o să vă povestesc și despre ei săptămâna care vine), o roșie tăiată felii subțiri și le-am lăsat pe foc domol până s-au înmuiat, apoi am turnat peste 2 ouă bătute bine cu puțin lapte, condimentate cu sare și piper și le-am mai lăsat pe foc până s-a închegat partea de dedesubt (am mai ridicat marginile de la omletă și am mai lăsat să se scurgă pe lângă din partea de deasupra). Am pus câteva bucăți de mini-mozzarella pe toată suprafața omletei și am dat tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, în partea superioară a cuptorului până s-a copt omleta și pe partea de deasupra, cam 5 minute, apoi am scos-o și am mai pus câteva felii de telemea de capră cu ierburi și am mai dat-o pentru 2 minute la cuptor. Apoi am scos-o, am mai râșnit ceva piper, am decorat-o cu frunze proaspete de busuioc și am mâncat-o cu lipie graham.
Eu am mâncat-o în 2 episoade, dar cred că e o porție suficientă pentru o persoană. Dacă faceți pentru mai multe persoane, măriți cantitățile de ingrediente. Pentru o persoană folosesc la o omletă 2 ouă, deci numărul de ouă crește aritmetic în funcție de numărul mâncătorilor :D Restul ingredientelor le puteți pune după plac și preferință, părerea mea :P. Mie îmi place și cu ciuperci și cu sparanghel (din păcate la noi tare scump mai e :( ), cu pătrunjel sau mărar sau alte ierburi pe care le am la îndemână, cu telemea, cașcaval, caș sau ce mai găsesc prin frigider. E un mic dejun rapid, gustos, sănătos. Ce să vă mai spun?
Poftă bună!
O porție a fost jumătate de tavă |
Și un prim plan, care, din păcate, nu poate reda și aroma |
Comentarii
Trimiteți un comentariu