Daaaa, asta e urmarea de la postul de ieri cu tartletele. Astăzi am reușit să și gust din ce am făcut și da, le recomand, sunt bune bune, cremoase, aromate, cu crusta care ți se topește în gură ... Nu mai zic, că mă apucă pofta și nu mai mănânc în seara asta că e cam târziu :P
Așadar și așadeci, pentru tarta asta am schimbat un pic compoziția crustei, în sensul că am folosit numai 5 biscuiți digestivi (de același fel cu cei folosiți la tartlete), 100g pudră de migdale (eu am găsit vrac la Auchan), o lingură cu unt topit și un albuș de la un ou mai mare pe care l-a bătut spumă (cu o furculiță, nu m-am stresat în mod deosebit). Gălbenușul l-am adăugat compoziției de cremă care a ramas la tartlete ( găsiți rețeta aici) la care am mai adăugat 100g ciocolată topită pe bain-marie cu lingură cu lapte și una cu unt și am lăsat-o la frigider până a fost gata crusta. Am pus cu mâna umedă compoziția pentru crustă într-o formă rotundă și am modelat-o astfel încât să acopere baza și marginile (eu am o formă de tort din silicon pe care am folosit-o, dar dacă aveți o formă de tarte cu diametrul de 20-22cm, e super ok). Și am dat-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru vreo 20-25 de minute. Apoi am scos-o și am lăsat-o să se răcească în formă.
Când s-a răcit am turnat crema și am băgat din nou forma la cuptor pentru încă vreo 40 de minute. Am scos-o din cuptor și am lăsat-o să se răcească vreo jumătate de oră în formă, apoi am pus-o pe un grătar și am lăsat-o până s-a răcit complet.
La final am ornat-o cu felii de banane (2 mijlocii am folosit eu) și fulgi de migdale, peste care am mai turnat niște sos de ciocolată (din ciocolată neagră și puțin lapte topite la foc foarte mic, că nu mai aveam chef de bain-marie, dar mă ajută și cratița pe care o am, pentru că are fundul destul de gros și nu mi se prinde). Și am lăsat-o peste noapte la frigider, iar azi am mâncat o felie. Și asta e tot! Restul o donez :P
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu