Ding, ding, ding, clătitele americane se întorc! De data asta, făcute de dat, dar am gustat și eu, că nah, trebuia să văd dacă au ieșit bine :P. Și au ieșit, normal că au ieșit, că doar am pus numai chestii bune în ele :)) Am scos aseară penultimul pachet de mure de la congelator și am pus murele la dezghețat într-o sită, să se și scurgă bine. Și de dimineață m-am apucat cu mare zel de făcut clătitele. Am pus:
- 1 1/2cană făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 1 ou separat albușul de gălbenuș
- 1 lingură zahăr vanilat (eu am un borcan cu zahăr brut în care tot mai înghesui batoane de vanilie de la care am folosit miezul)
- 1/2 cană cremă de brânză (quark de la exquisa cu conținut scăzut de grăsime)
- 1 cană lapte
- 2 linguri ulei din sâmburi de struguri
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 cană mure, în plus o mână de mure de decor
- sirop de arțar
Am pus într-un bol și am amestecat făina cu praful de copt și sarea, în alt bol am amestecat gălbenușul cu zahărul, am adăugat crema de brânză, laptele, uleiul și extractul de vanilie, am combinat cele două amestecuri și la sfârșit am adăugat albușul bătut spumă cu un praf de sare. Nu se amestecă în disperare, ci doar până când s-au omogenizat ingredientele. La final am pus și murele și am pregătit tigaia. Așa cum fac întotdeauna, nu am îmbibat tigaia cu ulei, ci doar am șters-o cu un șervețel înmuiat în ulei. Pentru cine vrea, poate să folosească unt, atât în compoziție (doar că o să trebuiască să topiți untul și să-l răciți puțin înainte de a-l amesteca cu restul de ingrediente), cât și în tigaie, când faceți clătitele. Și am pus din compoziție în tigaie, am mai presărat câteva mure partea care era cu fața la mine și după 2-3 minute, când au început să apară bule de aer la suprafață, am întors clătita pe partea cealaltă și am mai lăsat-o vreo 2 minute să se coacă frumușel. Am reluat procesul tehnologic și pentru celelalte clătite, până le-am terminat (recunosc faptul că de data asta am lucrat la 2 tigăi, una mai mare în care am putut pune 2 clătite - le-am făcut mai micuțe, nu foarte mari).
Au ieșit vreo 10 clătite cucuiete, peste fiecare dintre ele am turnat puțin sirop de arțar și le-am mai decorat cu o mână de mure. Bune, bune, pufoase și aromate! Sper că au plăcut și destinatarilor :) Mie mi-au plăcut și voi repeta mișcarea și mă gândesc să folosesc și zmeură data viitoare. Vă țin la 220 ;)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu