Mi s-a făcut poftă de înghețată și pentru că tema săptămânii pentru deserturi am declarat a fi căpșunele, ce puteam face mai bun decât o înghețată cu căpșune. Rețeta de bază am luat-o de pe site-un lui Adi Hădean, de aici și nu mi-a părut rău.
300g iaurt (Napolact din lapte de vaca, oaie și bivoliță) au fuzionat perfect cu 200g lapte condensat (De Latte, îl vedeți și în pozele din rețeta lui Adi Hădean) și 500g căpșuni, 250g brenduite cu iaurtul și laptele condensat, 250g tăiate în sferturi, că așa îmi place mie. Am pus amestecul într-un vas și l-am dat la congelator, scoțându-l cam la o oră, de vreo 4 ori, până m-am dus la culcare și amestecând cu furculița prin ea, să nu se facă ace de gheață.
Azi am scos-o de la congelator și am lăsat-o vreo 20 de minute să se mai înmoaie, apoi mi-am pus o porție sănătoasă (vreo 4 bulbucei), pe care am ornat-o cu mentă proaspătă. Pe care am mâncat-o - și înghețata și menta. Sănătate!
Poftă bună!
Sa-ti fie de bine!
RăspundețiȘtergereArata minunat!
Povestea cu amestecatul mie nu-mi duce la asa o inghetata fina ca a ta!
Saru'mana! Hmmm, poate a fost datorita laptelui condensat, spun eu. Sa stii ca poti sa pui ceva alcool in ea, sa nu se formeze ace de gheata, sau daca ai un robot, pui compozitia la mixat in el. Daca ai un aparat de facut inghetata e si mai bine! Eu de multa vreme tot am in plan sa-mi iau una, dar n-am mai apucat.
Ștergere