De 1 mai muncitoresc nu puteam să stau degeaba, așa că, în timp ce Maricica (mașina de spălat) spăla de zor garderoba mea de vară, eu m-am gândit să mă coc la foc domol în bucătărie și să fac ceva bun. Și am făcut 2 feluri de ceva bun, ăsta fiind primul fel.
Pentru crustă am pisălit cam 200g de biscuiți digestivi (eu am avut de la Gullon) și i-am amestecat cu 100g unt topit. Și pentru că mi-am luat formă mândră de silicon pentru tartlete, m-am gândit să o și folosesc, dar s-a dovedit că cele 6 găurele nu sunt suficiente pentru cantitatea de crustă, așa că am mai luat 2 forme de mini-mini tarte și le-am umplut și pe alea. Am amestecat bine compoziția de biscuiți cu unt și am îndesat-o în forme cu mâna , să fie acoperite uniform baza și pereții. Apoi am dat formele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru cam 15 minute. Le-am scos și le-am lăsat să se răcească.
Pentru cremă am amestecat o cutie de mascarpone cu 2 banane super coapte, cu care nu știam ce să fac, apoi am mai adăugat o lingură de miere, una de extract de vanilie și am amestecat bine, bine. Apoi m-a mâncat pe mine undeva și m-am gândit că ar merge să pun și niște frișcă, dar ... mare greșeală, am bătut frișca și când am amestecat-o cu compoziția de mascarpone s-a tăiat și a rezultat o chestie brânzicioasă cu care nu știam ce să fac. Am compilat rapid și am hotărât. Am mai bătut 2 ouă și am amestecat cu voioșie, apoi am luat cu lingura din compoziție și am umplut cojile de tartlete răcite și am dat din nou la cuptor pentru vreo 40 de minute. N-am folosit toată compoziția, că a ieșit destul de multă, așa că restul a fost folosită la ceva-ul al doilea pe care l-am făcut și despre care o să vă povestesc data viitoare. Am scos tartletele din cuptor și le-am lăsat să se răcescă în forme, apoi le-am scos pe un grătar și le-am mai pus pe deasupra niște cremă de brânză și iaurt cu căpșuni de la Exquisa (Exquisa Quark-Jogurt Früchtchen Erdbeere îi zice pe etichetă, eu am luat de la Auchan) și am decorat cu feliuțe de căpșuni proaspete. Le-am dat la frigider și asta a ieșit.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu