Că tot n-am mai făcut de acum o lună, de la cartofii noi cu leurdă, am luat niște cartofi noi mici (cam 1kg să fi fost) și i-am curățat cu un burete, i-am fiert vreo 10 minute (am calculat din momentul în care a început apa să clocotească) în apă ușor sărată, apoi i-am scurs bine și i-am pus în tavă, unde i-am amestecat cu ulei de măsline, vreo 4-5 linguri, sare și piper proaspăt măcinat, i-am învârtit bine în tavă să se acopere de toate condimentele și de ulei, apoi am mai trântit în tavă cățeii de la 2 căpățâni de usturoi nou așa cu coajă cu tot și am mai pus și 2 rămurele de rozmarin și i-am dat la cuptorul preîncălzit la vreo 200 de grade C pentru 20 de minute. Din când în când am mai scos tava și am mai învârtit cartofii să se rumenească frumușel peste tot. Când i-am scos am zdrobit cățeii de usturoi să le mai iasă din aromă și să se parfumeze mai bine cartofii. Acum o să mă gândesc dacă o să-i mănânc ca garnitură la ceva sau o să-i las așa să-i savurez mai bine, poate cu ceva iaurt, că tare buni mai sunt. Sunt perfecți proaspăt scoși din cuptor, dar nu-s răi nici mai reci sau reîncălziți.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu