Nu vă gândiți la chestii morbide că nu e cazul :)) N-am omorât nici un dovlecel, erau deja aranjați când i-am luat de la piață :P. Și cum, spre marea mea supărare, în dotare nu am o grădină în care să fac grătar vara :(( , a trebuit să mă adaptez la condițiile vitrege din bucătărie și să execut operațiunea pe un grătar de tavă, la cuptor. Am făcut un sos din ulei de măsline, vreo 4 linguri, o linguriță de oțet din vin alb, sare, piper (după gust) și vreo 4 căței de usturoi zdrobiți.
Am tăiat dovleceii în felii de grosime medie.
Apoi am uns feliile de dovlecei cu sosul de care vă povesteam puțin mai înainte, pe ambele părți și le-am așezat pe un grătar într-o tavă, pe care mai apoi am dat-o la cuptorul preîncălzit la vreo 190-200 grade C.
Din când în când am mai întors feliile de dovlecei, să se rumenească peste tot și le-am mai uns cu sosul care mi-a rămas. În total, să fi stat la cuptor cam 20 de minute, până s-au înmuiat și au căpătat rumeneală.
Apoi le-am scos frumos și le-am pus într-un vas cu capac și am mai pisat vreo 3 căței de usturoi peste ele și le-am amestecat. Ce am făcut apoi cu ele? Le-am mâncat ca garnitură la pieptul de pui la cuptor cu usturoi și vin, pe care l-am făcut de dimineață. Și am mai presărat peste și nițel mărar tocat. Cam asta a fost!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu