Și o idee de dejun care mie mi-a plăcut foarte mult. E ușor de făcut, ardeiul copt îi dă o dulceață nemaipomenită, roșiile echilibrează dulceața prin aciditate, iar ceapa verde și usturoiul nou adaugă savoare și aduc arome de vară în farfurie. Și înmiresmat amestecul cu un pahar cu vin alb ... hmmmm, mi se face foame numai când mă gândesc, așa că vă spun repede cum se face să nu mă mai gândesc la asta :)). Am înmuiat în puțin ulei de măsline 2 fire de ceapă verde mai mărișoare și cățeii de la o căpățână de usturoi verde, tocate cu toatele mărunt, apoi am pus carnea de curcan (o pulpă dezosată am avut, pe care am curățat-o și am tăiat-o în cuburi potrivit de mari) și am lăsat-o să se rumenească pe toate părțile, amestecând conștiincios în cratiță, apoi am pus un capac și am lăsat să se înăbușe la foc mic vreun sfert de oră. Am tăiat fâșii vreo 5 ardei copți (decongelați) și am tocat vreo 4 roșii coapte și le-am pus peste cărniță, am adăugat și o linguriță de zahăr, amestecând totul bine bine. Și am mai lăsat vreo 15 minute la bulbucit încet, cu capac cu tot. Apoi am luat capacul, am turnat cam trei sferturi de pahar cu vin alb sec, am amestecat, am lăsat încă vreo 5-7 minute la foc ceva mai mare să scadă puțin sosul, am sărat, am piperat mâncărica și asta a cam fost tot. Am făcut și niște orez basmati integral cu șofran și muguri de pin ca garnitură și am mâncat cu mare poftă. Ceea ce vă urez și vouă!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu