Pentru că e vară, pentru că e cald, așa n-am chef de stat la copt în bucătărie de nu mai pot! Dar mai trebuie să mănânc și alte cele din când în când, pe lângă nelipsitele salate, dar chestii mai ușurele, să nu se revolte stomacul. Așa că am luat 4 bucăți de piept de pui (o caserolă) pe care i-am curățat și i-am tăiat fâșii. Am zdrobit niște fulgi de porumb (am avut din cei fără zahăr), cam 2 căni să fi fost și i-am amestecat cu o linguriță cu sare, jumătate de linguriță cu piper negru măcinat și o linguriță cu usturoi granulat. Am uns fâșiile de piept cu ulei de măsline (puteți să le treceți și prin făină sau amidon și apoi prin ou bătut, eu nu le fac așa pentru că sunt prea „grele” pentru stomacul meu) și le-am tăvălit prin amestecul de fulgi, apoi le-am așezat frumos pe un grătar într-o tavă pe care am pus o foaie de copt. Puteți să le puneți și direct pe foaia de copt, dar să o ungeți cu ceva ulei (de măsline preferabil) înainte. Pentru cine n-are treabă cu mâncarea mai ușurică, varianta clasică cu aruncatul și prăjitul în baie de ulei poate fi o variantă. Eu nu o recomand în mod deosebit, dar dacă insistați să alegeți varianta asta, măcar folosiți la prăjit ulei de arahide sau de palmier și apoi scurgeți fâșiuțele prăjite pe niște șervete de hârtie, să absoarbă grăsimea în exces. Am dat tava la cuptor la foc mediu spre mare cam 20 de minute, maxim 30 și le-am mai întors pe la mijlocul perioadei să se rumenească uniform, când au fost gata am scos tava din cuptor și am acoperit-o cu o folie, lăsând cărnița să se liniștească încă vreo 10 minute.
Apoi am mai prestat rapid un sos „dement” i-am zis eu, că habar n-am avut ce am făcut până n-am gustat, dintr-o cutie de iaurt și o linguriță de wasabi, pasta aceea verde folosită ca sos la sushi. A fost demențial, dar mi-au dat lacrimile de dragul lui :)) Aș mai fi putut pune niște iaurt, dar îmi era cam lene, așa că am îndurat cu stoicism și am mâncat cu vitejie.
Și degeaba mă plâng eu acum, că mi-a plăcut foarte mult și l-am mâncat pe tot :P. Și puiuțul a ieșit rumen și bun și crocant și a mers de minune în stomacul meu cu tot cu sosul de iaurt. Hai vă pup și un sfârșit de săptămână răcoros să aveți! Și ...
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu