Un fel de tartă cu cireșele cele drăgălașe, care așteaptă de o săptămână să le execut într-un fel, dar de care nu mi-am găsit timp decât acum, că e mai răcoare. E ușoară, e dietetică (da, acum mă chinui să scap de un surplus urâcios de strat adipos acumulat în ultima jumătate de an :(( ), e bună, bună, părerea mea :P. Am avut cam 2 căni cu cireșe scăpate de sâmburi și lăsate la scurs ceva vreme, pe care le-am așezat delicat într-o formă de tort din silicon, pe care am „decorat-o” înainte cu un strat subțire de zahăr vanilat pe fund. Am bătut temeinic cu telul 3 ouă cu o linguriță de extract de stevie - îndulcitor (merge pentru cine n-are intenții dietetice și cu 100g zahăr, brut, sfatul meu), o linguriță cu extract de vanilie, apoi am adăugat 3 linguri cu ulei din sâmburi de struguri, am amestecat bine, apoi a venit rândul făinii de migdale (cred c-am mai spus, am găsit în Auchan, vrac) - 50g și a 2 linguri cu amidon, iar la final am adăugat încet, încet, amestecând cu spor 200ml de lapte. Am turnat compoziția asta peste cireșele din formă și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 40 de minute. Am scos-o și am presărat puțină scorțișoară amestecată cu zahăr deasupra și am lăsat-o să se răcescă. Plouă frumos, așa că după ce scot dovleceii pe care îi mai am în cuptor ies la o plimbare și după vin să gust tarta ;) O zi frumoasă!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu