Știu, știu, am făcut o pauză tare lungă în postări și nu am ca scuză decât un program super agitat și groapa Marianelor în care am mai căzut și din care n-am ieșit nici măcar să fac ceva de mâncare decât de vreo 2-3 ori. Azi m-am delectat cu o porție de paste integrale cu ton și sos pesto, după cum zice și titlul. Pastele le-am fiert după indicațiile de pe cutie (am avut fusilli integrali de la Barilla), în apă cu sare maxim 8 minute și să fi fost cam o cană de paste, nu foarte plină. Am avut și o conservă de ton în apă, bucată întreagă, nu mărunțit, că nu-mi place.
După ce au fiert pastele le-am scurs de apă și le-am pus cu o lingură de ulei de măsline și tonul scurs de apă într-o tigaie, am mai pus o idee de sare și ceva piper cu lămâie și le-am lăsat 2-3 minute învârtind în ele. Între timp am făcut rapid și un sos pesto cam ca aici (diferența e că de data asta am folosit jumătate din cantitate frunze de busuioc și jumătate de pătrunjel, că asta am avut la îndemână și am trișat un pic, dar am o scuză foarte bună, nu mai puteam de foame, așa că am pus în funcțiune blenderul).
Am pus pastele cu ton pe o farfurie, deasupra am pus sosul și am decorat așa, de poză, cu o frunză de busuioc. Eu am mai pus ceva piper pe deasupra, ca așa îmi place, fiecare face după gustul propriu și personal. Și le-am mâncat cu mare poftă și voie bună.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu