Laaaaaa mulți aaaani!!!!!!!!!!!!!!!!! A fost ziua Kittylinei mele dragi, a făcut 3 anișori și nu pot să vă spun cât de recunoscătoare sunt pentru că muțulina asta e în viața mea cam de tot atâta timp :). Și bineînțeles, trebuia marcat momentul într-un fel - nepisicesc, de altfel - așa că am hotărât că e momentul pentru un cheesecake cu unul dintre ingredientele preferate de sărbătorită - untul de arahide. Dar pentru că m-am gândit că o să gust și eu, l-am făcut mai „ușurel”, așa :P.
Pentru blat am fărâmițat 12 biscuiți (Gullon fără zahăr) și i-am amestecat cu 1 lingură de cacao și 3 linguri ulei de cocos, apoi am pus amestecul în forma de tort cu fund detașabil unsă în prealabil cu puțin ulei de cocos și l-am aranjat pe fundul formei și puțin pe pereți și am dat-o la rece până am făcut crema.
Pentru cremă am amestecat o cutie cu cremă de brânză (Exquisa 0,2% grăsime) cu 1 ou, 1 linguriță ectract de stevie (îndulcitor)/pentru cine n-are treabă cu dulcele puteți pune zahăr, după plac, eu la cantitatea asta aș recomanda, totuși, în jur de 100g, 1 lingură esență de vanilie, 2 linguri unt de arahide (cremos), 3 linguri smântână dulce (12% grăsime), 1 lingură amidon alimentar.
Am scos forma cu blatul de biscuiți de la frigider și am turnat compoziția, apoi am presărat pe toată suprafața compoziției năsturași din ciocolată neagră (de vă mai povesteam eu că i-am luat de la Auchan, echivalentul nostru de chocolate chips). Și am dat totul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 45 de minute. Ta naaaaaa! Pusi mama mițilica frumușica și să fii sănătoasă și voioasă for ever and never! Și vouă vă urez, ca întotdeauna ...
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu