Rapidă, nutritivă, dulce, înmiresmată combinație de după amiază. Quinoa am preparat-o după procedeul descris aici. Am luat 2 smochine proaspete, le-am tăiat în felii cam de aceeași mărime și le-am pus într-o crăticioară cu 2 linguri cu miere, 2 cuișoare, 2 păstăi de cardamon și o bucată de anason stelat și le-am pus pe foc foarte mic până s-au amestecat toate bine și mierea s-a înfierbântat destul cât să se lichefieze, dar atenție, miere nu se fierbe (își pierde proprietățile nutritive și devine toxică). Și am mai lăsat amestecul acoperit 5-10 minute, să se amestece bine bine toate aromele. Am strecurat din sos și i-am adăugat o lingură cu apă de flori de portocal și l-am amestecat cu quinoa fiartă. Am pus amestecul în 4 forme, iar deasupra am așezat feliile de smochine și restul de sos. Atât!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu