Am intrat la „dietă”, în urma unei crize existențiale care m-a apucat, văzând că abia mai intru în unele dintre hainele de toamnă-iarnă. Așa că se impuneau măsuri drastice, dar toate ca toate, mai trebuie să mă bucur și eu de niște mici plăceri :P. Ceea ce mă provoacă mereu e nevoia de „ceva bun” și cum încă nu s-au inventat dulciurile 0 calorii, trebuie să mă rezum la cantități mici de dulciuri făcute în casă. Și iar nu e o problemă, căci mie îmi place să experimentez. Și așa am compilat fursecurile astea despre care nu pot spune decât că sunt minunate, fragede și super, super sățioase.
Ingrediente
200g făină de orez
100g unt cu conținut scăzut de grăsime (60%)
2 ouă de prepeliță
1 lingură esență de vanilie
1/2 linguriță extract de stevie îndulcitor
2 linguri apă rece
Am amestecat toate ingredientele și am făcut un aluat pe care l-am modelat în formă de disc și l-am pus la rece jumătate de oră. Am întins aluatul într-o foaie de 4mm și am tăiat fursecurile cu diverse forme. Le-am pus pe o foaie de copt în tavă și le-am pus la cuptorul preîncălzit la 170 de grade C pentru 10 minute-fursecurile mici, 12 minute pe cele mai mari. E bine să verificați fursecurile, dacă le vreți mai crocante le puteți lăsa cu 2-3 minute mai mult. Fursecurile mici le-am pudrat cu scorțișoară măcinată, pe cele mari le-am lăsat așa albe. Merg de minune cu lapte! Bune, bune, bune !!!!!!!!! A! Și fiind cu făină de orez sunt bune pentru cei cu intoleranță la gluten. Și cred că sunt bune și pentru piticii mici căci nu au zahăr și făina de orez le face aromate și fragede nevoie mare! ;).
Ingrediente
200g făină de orez
100g unt cu conținut scăzut de grăsime (60%)
2 ouă de prepeliță
1 lingură esență de vanilie
1/2 linguriță extract de stevie îndulcitor
2 linguri apă rece
Am amestecat toate ingredientele și am făcut un aluat pe care l-am modelat în formă de disc și l-am pus la rece jumătate de oră. Am întins aluatul într-o foaie de 4mm și am tăiat fursecurile cu diverse forme. Le-am pus pe o foaie de copt în tavă și le-am pus la cuptorul preîncălzit la 170 de grade C pentru 10 minute-fursecurile mici, 12 minute pe cele mai mari. E bine să verificați fursecurile, dacă le vreți mai crocante le puteți lăsa cu 2-3 minute mai mult. Fursecurile mici le-am pudrat cu scorțișoară măcinată, pe cele mari le-am lăsat așa albe. Merg de minune cu lapte! Bune, bune, bune !!!!!!!!! A! Și fiind cu făină de orez sunt bune pentru cei cu intoleranță la gluten. Și cred că sunt bune și pentru piticii mici căci nu au zahăr și făina de orez le face aromate și fragede nevoie mare! ;).
Comentarii
Trimiteți un comentariu