Mi-a rămas din compoziția de plăcintă ceva umplutură și am păstrat-o la congelator până m-am hotărât ce să fac cu ea. Astăzi de dimineață m-am trezit și mi-a venit și ideea. „Ce-ar fi să încerc alt fel de clătite?” Zis și făcut. După ce am făcut o bunăciune de omletă (imediat vine și rețeta la ea), am trecut și la clătite. Și pentru că vroiam ceva cât mai simplu m-am oprit la următoarea combinație:
- 3/4 cană făină integrală de ovăz
- 1 linguriță praf de copt
- 1 vârf linguriță cu sare
- 1 ou
- 3/4 cană lapte
- 2 linguri ulei de rapiță
- 2 picături extract de stevie, îndulcitor
- 1 cană amestec mere, gutui rase și migdale cu 1/2 lingură zahăr muscovado dark
Am amestecat făina cu praful de copt și sarea. Separat am amestecat oul cu uleiul, laptele și extractul de stevie. Am adăugat amestecul umed amestecului uscat și le-am amestecat, apoi am adăugat amestecul de mere, gutui și migdale. Amestecați doar până când ingredientele sunt înglobate, nu amestecați în exces, că nu mai ies pufoase. Apoi le-am pus în tigaie și le-am copt. Eu prefer doar să torn o picătură de ulei (am folosit de rapiță) în tigaie, pe care să-l „întind” cu un șervețel absorbant, să nu fie ulei în exces, că se îmbibă prea mult și ies grăsoase și nu-mi plac. Am lăsat clătita pe o parte până au început să se formeze bule pe suprafața clătitei, apoi am întors-o și am lăsat-o să se coacă încă vreo 2 minute.
Am făcut așa pentru toate cele 4 clătite care mi-au ieșit. Am turnat peste ele sirop de arțar și am presărat niște nuci tocate și am mâncat una, că prea arătau într-un mare fel :D Și a mers de minune cu cafeluța mea arăbească cu cardamon ;)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu