Îmi place să folosesc oala mea de lut pentru diverse mâncăruri la cuptor. Îmi place gustul mâncărurilor la cuptor, iar în oala de lut mi se pare că ies și mai gustoase. Fiind o perioadă fără carne în care mă aflu momentan (iau o pauză de la mâncatul de carne, mă pregătesc pentru bunătățurile pe Crăciun :D), tot mă strofoc să gătesc mâncăruri care să fie și gustoase și sățioase. Și am tot adunat eu diverse legume de prin frigider și am făcut următoarea combinație. Am luat 4 fire de ceapă verde și 4 căței de usturoi pe care i-am tocat și i-am sotat într-o lingură de ulei de măsline, am adăugat dovlecei și dovleac tăiați cuburi relativ egale, o jumătate de pungă de amestec de legume congelate (un amestec cu mazăre, fasole verde și cartofi) și cam 2 căni de boabe de soia fierte (le-am lăsat peste noapte la înmuiat și le-am fiert a doua zi cam 2 ore). Peste amestecul ăsta am turnat passata de roșii (cam jumătate de sticlă, luată de la DM, dar puteți folosi o cutie de roșii tocate în suc, mie una îmi plac cele de la Cirio) amestecată cu apă fierbinte. Am condimentat cu o linguriță de sare, 1/2 linguriță de piper, 1/2 linguriță chimion măcinat, 1/2 linguriță busuioc și o linguriță de zahăr muscovado dark. Am dat într-un clocot, apoi am turnat amestecul în oala de lut și am dat-o la cuptor cam vreo 2 ore, la foc molcom. Aș mai fi lăsat-o un pic, dar era târziu și vroiam să dorm :P. Am mâncat-o a doua zi cu cuscus și taaaare bună a fost! :D
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu