Încep și eu într-un târziu (nu dați cu pietre, am fost eu în concediu săptămâna asta, dar m-am mai odihnit și eu și am mai avut câte ceva de rezolvat, de aceea n-am fost foarte promptă în a vă prezenta în detaliu rețetele de Crăciun) să vă povestesc despre papa bun făcut cu ocazia sărbătorilor. Poate vor deveni surse de inspirație pentru Crăciunul viitor, sau pentru alte mese îmbelșugate :).
Rețeta de la care am pornit este aceasta, dar cum pancetta nu folosesc, parmezan nu aveam, am improvizat și s-a dovedit o inovație câștigătoare. Am luat cam 100g mușchiuleț afumat (eu am luat din piață de la un magazin cu produse tradiționale) și l-am tăiat cubulețe. Am amestecat 4 ouă bine bătute cu 3 linguri de smântână (asta nu era în rețeta originală, dar mie mi s-a părut o idee bună să pun :P), am adăugat cubulețele de mușchiuleț, 4 fire de ceapă verde tocate mărunt (mușchiulețul și ceapa le-am rumenit în prealabil într-o tigaie, preț de 1-2 minute și apoi le-am lăsat să se răcorească) și cam 100g brânză fermentată Horezu (dacă aveți, folosiți parmezan) și am condimentat cu piper și nucșoară. Eu cred că puteți ajusta după bunul plac cantitatea ingredientelor folosite. Eu pentru a doua tură am folosit cașcaval de oaie și capră, dar a fost puțin mai sărat, așa că o să mă rezum la Horezu de acum înainte sau un cașcaval mai puțin sărat sau poate o să folosesc o șuncă mai slabă de pui sau de curcan). Într-o tavă de brioșe, pe care am uns-o bine cu unt topit, am pus în fiecare locaș câteva pătrate pe care le-am tăiat din foi de plăcintă (eu am avut unele proaspete, luate de la turci), având grijă să ung fiecare dintre bucățile de foaie cu unt topit. În fiecare dintre „coșulețe” am pus cu lingura din compoziția făcută și apoi am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C tava până s-au rumenit frumos, cam 20 de minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu