Și pentru că tot începusem pachetul de foi de plăcintă, cu restul am făcut rapid și niște strudel cu mere, că îmi era poftă de ceva bun și aromat.
Ingrediente
- 1kg mere cutățate de coajă și cotor, tăiate cubulețe mici
- 150g nuci rumenite puțin în cuptor
- 2 linguri generoase cu miere
- 2 lingurițe scorțișoară
- 1 baton de vanilie
- 1 lingură rom
- 50g unt pentru călit merele
- 50ml ulei din sâmburi de struguri pentru uns foile
- zahăr brut și scorțișoară pentru decor
Merele curățate și tăiate le-am călit în unt, am adăugat mierea, romul, păstaia de vanilie pe care am tăiat-o pe lung și am scos miezul cu vârful cuțitului și l-am pus și pe el acolo și păstaia (apoi am scos-o) și scorțișoara, am amestecat acolo până s-au înmuiat merele și a scăzut lichidul aproape în întregime.
La sfârșit am adăugat și miezul de nucă rumenit puțin înainte în cuptor (eu pun nucile într-o tavă non-aderentă și le bag cam 5 minute în cuptorul încălzit să se rumenească) și am lăsat compoziția deoparte să se răcorească nițel.
Am luat apoi foile de plăcintă și le-am uns cu ulei, suprapunând la fiecare sul câte 4 foi de plăcintă (fiecare dintre foile suprapuse am uns-o cu ulei), am pus din compoziție și am făcut câte un sul pe care apoi l-am tăiat în câte 3 bucăți. Am mai făcut și 3 triunghiuri, așa de rupere a monotoniei și pentru că îmi rămăseseră niște bucăți rupte de foaie de plăcintă.
Am uns fiecare bucată pe deasupra cu puțin ulei și am presărat zahăr brut și scorțișoară, le-am pus într-o tavă pe hârtie de copt și le-am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C până s-au rumenit frumos, 20-30 de minute cu aproximație.
Poftă bună!
arata excelent
RăspundețiȘtergereprea bine, ar fi tentant de gustat
RăspundețiȘtergereSay when :)
Ștergere