Nu e bună, e foarte bună, e genială, dacă nu mă opream, o mâncam pe toată imediat ce am scos-o din cuptor :D
Nu vă plictisesc cu nici o poveste, nici cu poze multe (că dacă nu ies prea faine iar o sa am plângeri și nu vreau să supăr pe nimeni), vă dau doar rețeta și vă sfătuiesc călduros să o încercați.
Ingrediente
- 250g făină integrală de grâu
- 250g făină neagră de grâu
- 150ml apă călduță + 150ml lapte călduț (eu le-am amestecat și le-am încălzit puțin pe foc)
- 50ml ulei din sâmburi de struguri
- 1 lingură miere
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță rozmarin uscat
- 1/2 linguriță piper
- 1 plic drojdie uscată
- 1 lingură fulgi de usturoi (opțional)
- 50g unt + 4-5 căței de usturoi pisați + 1 lingură de sare mare pentru topping
Ingredientele, mai puțin cele pentru topping, le-am pus în ordine în mașina de făcut pâine la programul de frământat și dospit. Când a fost gata, am scos aluatul și l-am întins cu mâna într-o tavă unsă cu unt, făcând cu degetele gropițe în aluat, apoi am pus pe deasupra untul frecat cu usturoiul și am presărat sarea. Am acoperit cu folie de plastic și am mai lăsat jumătate de oră la cald să mai crească. Am pus tava în cuptorul preîncălzit la 190-200 grade C, poate chiar mai mult la început, pentru vreo jumătate de oră. Chiar dacă inițial cuptorul e încins la o temperatură mai mare (eu pentru pâine îl pun pe la 200-220 de grade C), las la temperatura asta cam 5-10 minute, după care o reduc până pe la 180-190. Depinde și de felul de pâine și de dimensiunile ei. Însă musai primele 10-15 minute nu deschid cuptorul, să nu se surpe la mijloc.
Și minunea asta a ieșit. După cum spuneam la început, cu greu m-am abținut să nu mănânc în cantitate industrială, doar am rupt o felie și am mâncat-o cu unt. Yammmi! Au primit și fetele azi la serviciu. Cu hummus. Și cică le-a plăcut :P. Le mai duc și data viitoare ;).
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu