În ultimele două săptămâni nu prea am avut starea sufletească necesară să gătesc ceva elaborat (am probleme și cu gătitul unor chestii simple) și nici acum nu mă animă cine știe ce sentimente pozitive, așa că am preferat să fac ceva simplu. Și pentru că tot zăceau prin bucătărie două fire de praz, am spus să fac ceva cu ele. Și am făcut o plăcintă cu brânză și praz, pentru că mai aveam și niște foi de plăcintă (Bella am avut, dar din cele refrigerate, nu congelate, nu știu de ce, dar îmi plac mai mult).
Ingrediente
- 150g telemea de oaie
- 150g telemea de bivoliță
- 200g urdă de oaie
- 200g iaurt de capră
- 2 fire de praz curățate și tăiate mărunt
- 1/2 linguriță piper
- 1 vărf de linguriță nucșoară
- foi de plăcintă (eu am folosit din tot pachetul 5 foi)
- 60g unt topit
Brânza am răzălit-o și am amestecat-o bine cu prazul și iaurtul, până mi-a ieșit așa ceva.
Apoi am luat câte una, câte una foile și le-am uns cu unt topit cu ajutorul unei pensule, le-am umplut cu amestecul anterior și le-am făcut sul. Eu am preferat să le pun într-o tavă rotundă (am avut una pentru tarte), unsă cu unt și ea, așa că mi-a ieșit ca un melc mare :P Am uns și pe deasupra cu unt topit și am dat plăcinta la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C până s-a rumenit frumos. Am mâncat și eu, am dat și la alții și ne-a plăcut. Mi-am dat seama când am băgat plăcinta la cuptor că nu am pus ouă în compoziția de brânză, dar știți ceva? Nici nu s-a simțit!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu