Frumos articol are Adi Hădean azi și chiar în notă cu micul dejun pe care l-am pregătit de dimineață, cu mare curiozitate și poftă, căci am devenit o mare iubitoare și partizană înfocată a micului dejun de vreo 2 ani încoace, de când m-am hotărât să îmi revizuiesc atitudinea față de propria persoană și față de tot ceea ce mă privește, în general, mîncare, sport, atitudine. Și am reușit să-mi redescopăr pasiunea de a găti și de a afla mereu noi combinații de arome, dulci, sărate (nu foarte, mai curând condimentate), astfel încât fiecare îmbucătură să fie apreciată așa cum merită. Aoleu, filosoafă mă trezii eu în dimineața asta! :))
Dar să nu vă las cu ochii în soare, căci despre micul meu dejun vorbeam, nu? să vă spun ce am mai făcut de dimineață. Am prăjit o felie de pâine și am frecat-o pe o parte cu un cățel de usturoi. Am pus-o într-un bol (din acelea turcești despre care vă povesteam aici) pe care l-am uns cu puțin ulei de măsline, deasupra am pus 2 ouă, 4 roșii cherry, pe care le-am crăpat puțin, am sărat, piperat, am mai pus și niște frunze de busuioc, niște usturoi tocat și ceva brânză Horezu rasă. Am pulverizat puțin ulei de măsline și am pus vasul într-o tavă pe care am băgat-o în cuptorul preîncălzit la vreo 200 de grade C, în partea de sus a aragazului (folosiți-vă de grill dacă aveți) pentru vreo 10-13 minute (verificați să fie albușurile coagulate). Când am scos din cuptor minunea, am presărat puțin za'atar deasupra. Cum a fost? Mie mi s-a părut divin, aromat, înmiresmat :)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu