Da, da, cum ați citit. :P După toate minunile de sărbători, au rămas destule „resturi” (adică nu s-au mâncat toate cele și ce-a rămas nu era de aruncat), așa că le-am depozitat frumușel și acum că s-a ivit ocazia le-am folosit. Și chiar cu artă și precizie - asta mai puțin, cu mai multă inspirație de moment :)) Ce mi-a mai rămas? Păi niște pâine cu fructe și nuci și când am făcut Dulce de Leche am descoperit și o cutie cu lapte condensat neîndulcit prin frigider și pentru că nu știam ce să fac, am turnat laptele într-o crăticioară, am pus niște zahăr muscovado dark și l-am lăsat în baie de apă la foc mic vreo 30-40 de minute, până s-a îngrolat așa, o idee, l-am lăsat să se răcească și apoi l-am amestecat cu niște cremă de brânză (eu am avut din aceea de la MegaImage, marca proprie, 365) și l-am băgat la congelator.
Pentru desertul ăsta, creat, după cum spuneam, la inspirația de moment, pentru Ralu (pup eu drăgălașa), care a venit pe la mine ceva mai devreme, am luat eu pâinica cu fructe și nuci (puteți lua resturi de cozonac, chec, orice prăjitură mai uscată, de preferat fără cremă și dacă nu aveți, cred că merge și cu biscuiți) și am sfărâmat jumătate de felie într-un pahar, am turnat peste o linguriță de rom, apoi vreo două linguri din amestecul de lapte condensat cu crema de brânză (pe care am scos-o de la congelator și am lăsat-o să se topescă, pentru că era cam bocnă, evident :D ), iar un strat de pâine, rom, cremă, până s-a umplut paharul, iar la sfârșit am pus o mână de fructe de pădure (aveam tot în congelator o pungă cu mix de fructe de pădure, tot așa am scos-o din congelator și am pus-o în apă călduță să se dezghețe, dacă aveți timp, lăsați să se decongeleze la temperatura camerei, într-o strecurătoare, să nu pierdeți sucul de la fructe) peste care am pus niște zahăr muscovado dark (merge și normal, deși eu recomand zahărul brun sau niște zahăr vanilat). Am băgat la frigider vreo 40 de minute, dar ca să se amestece bine aromele, părerea mea e că ar trebui măcar vreo oră cel puțin să lăsați desertul ăsta la rece. E bun, e rapid, dacă nu aveți cremă de brânză puteți face și o frișcă, o cremă de vanilie, puteți inventa și alte combinații. Eu asta am avut, asta am făcut, asta v-am spus. :)
Poftă bună!
Și un last edit rapid, zice Ralu că e un desert „îmbătător” la propriu :)) Asta, probabil, din cauza romului, care deși nu a fost într-o cantitate mare, n-a avut timp să fie absorbit în întregime de blat și s-a simțit :P Hic! Parol! Dar la modul cel mai plăcut, părerea mea!
Și al doilea edit, chiar că e mai bun dacă îl lăsați mai mult la rece, blatul se înmoaie și nu mai e atât de puternică aroma de rom, crema devine mai consistentă, iar fructele lasă mai multă zeamă care se scurge peste compoziție. Și mai bun decât ieri! ;)
Și al doilea edit, chiar că e mai bun dacă îl lăsați mai mult la rece, blatul se înmoaie și nu mai e atât de puternică aroma de rom, crema devine mai consistentă, iar fructele lasă mai multă zeamă care se scurge peste compoziție. Și mai bun decât ieri! ;)
Comentarii
Trimiteți un comentariu